avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare functie dupa concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare functie dupa concediu medical

Buna ziua,

In anul 2014,septembrie, am fost diagnosticata cu Tbc, urmand o perioada de tratament de 8 luni. Inainte de a prezenta adeverinta medicala prin care mentiona abilitatea de a incepe munca, am fost informata ca postul meu nu mai este bugetat si ca voi fi mutata chiar si in alt departament daca este cazul. Mentionez ca salariul nu este modificat. In perioada in care am fost in concediu medical, mai exact in februarie a fost angajata o persoana pentru a ma suplini, cu o perioada de proba de 3 luni. E legal ca sa fiu mutata de pe post pe motiv ca nu permite bugetul, chiar daca persoana angajata suplinitor nu si-a finalizat perioada de proba?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:53, 18 Aprilie 2015
Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

1. Regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor. Prin exceptie, este posibila modificarea unilaterala numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege, si anume:
- delegare
- detasare
- în cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.

2. Modificarea temporară a locului şi felului muncii, fără consimţământul salariatului, ca măsură de protecţie a acestuia, durează întreaga perioadă în care salariatul se află în situaţia care impune măsura de protecţie

3. Daca angajatorul a decis unilateral modificarea locului de munca, dvs aveti posibilitatea s-o contestati in instanta aceasta decizie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma puteti ajuta? george2016 george2016 Poate o persoana cu handicap sa fie mutată de la un loc de muncă la altul în aceeași instituție?adică să aibă mai multe atributiuni (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca valy67gj valy67gj Sotia lucreaza ca electrician cu dispozitie pe locul de munca si autorizatie si este mutata in cadrul aceleiasi societati pe motiv de buna desfasurare a ... (vezi toată discuția)
Modificare structura organizatorica institutie publica mariada2002 mariada2002 Buna ziua, Daca institutia doreste transformarea unui compartiment in serviciu, poate fi mutat un angajat , care ocupa temporar un post, intr-unul din ... (vezi toată discuția)