avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Renuntare la aplicarea pedepsei ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Renuntare la aplicarea pedepsei ?

Daca am fost condamnat 1 an cu suspendare in temeiul art.178 alin.2 c.p din 1969 pentru ucidere din culpa, va rog respectos sa mi spuneti daca curtea de apel poate sa renunte la aplicarea pedepsei intrucat nu am cazier, am colaborat cu organele de cercetare penala si m-am ocupat de starea victimei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Nu se poate dispune renunţarea la aplicarea pedepsei dacă pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea mai mare de 5 ani.
Daca se va retine c.p.din 1969 ca lege favorabila, ar trebui sa va multumiti cu o pedeapsa a carei executare sa fie suspendata conditionat( art. 81 c.p. din 1969), la ucidere din culpa instantele dispun in general suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto - condamnare, examen claudiuywz claudiuywz Ora estimata: 08:30 Complet: C8 C.P./FOND Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de către reprezentantul Ministerului Public cu ... (vezi toată discuția)
Prescriere cazier bogdan1807 bogdan1807 Buna ziua Daca am fost condamnat la 8 luni inchisoare cu suspendare,in cat timp se sterge aceasta pedeapsa din cazier. Multumesc (vezi toată discuția)
Ocupare functie publica pe perioada suspendarii pedepsei cu inchisoarea? mataselg mataselg Avem următoarea Sentinta ( citez ce ne intereseaza). În temeiul dispozițiilor art. 396 alin. 2 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul X la pedeapsa ... (vezi toată discuția)