avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriere cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriere cazier

Buna ziua
Daca am fost condamnat la 8 luni inchisoare cu suspendare,in cat timp se sterge aceasta pedeapsa din cazier.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:22, 9 Noiembrie 2016
Dupa 2 ani si 8 luni, banuiesc ca ati fost condamnat dupa C.P. 1969 la o pedeapsa la care s-a suspendat conditionat a executarea.
Daca ati fost condamnat la o pedeapsa de 8 luni cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei ( cu aplicarea art 81 c.pen din 1969), atunci termenul de incercare de 2 ani 8 luni se calculeaza de la data ramanarii definitive a hotararii de condamnare.
Apoi, daca in acest interval de timp nu savarsiti o alta infractiune si nu se pronunta revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art.83 si 84 din acelasi cod, dupa expirarea termenului va interveni reabilitarea de drept a pedepsei aplicate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea cond. a executarii pedepsei- reabilitare de drept pintenarug pintenarug Buna ziua Am urmatoarea sentinta definitiva, data in 18.12.2012: Solutie: Condamnă pe inculpatul P G, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe ... (vezi toată discuția)
Ștergerea cazier judiciar Crisris Crisris Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: 1. În baza art. 2151 alin. 1 Cod penal din 1969, cu apl. art. 41 alin. 2 Cp din 1969, ... (vezi toată discuția)
Reabilitare suspendarea conditionatã yanny849384 yanny849384 Am un prieten care are o suspendarea conditionată a executării pedepsei pe o durată de 4 ani reprezentând termen de încercare, potrivit art. 82 Cod penal. ... (vezi toată discuția)