avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce trebuie cerut instantei pentru a nu plati ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce trebuie cerut instantei pentru a nu plati cheltuielile de judecata in solidar cu ceelalti reclamanti

Inainte de pronuntarea unei hotarii judecatoresti la fond trebuie sa cerem instantei sa individualizeze cheltuielile de judecata.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:40, 18 Aprilie 2015
Depinde de obiectul dosarului, de natura obligatiei, de calitatea partilor etc. Dati mai multe detalii despre cazul dvs
Raspunsul se gaseste in art.455 Noul Cod Poc.Civila-Situatia mai multor reclamanti sau parati"Daca in cauza sunt mai multi reclamanti sau mai multi parati,ei vor putea fi obligati sa plateasca cheltuielile de judecata in mod egal,proportional,sau solidar,potrivit cu pozitia lor in proces ori cu natura raportului juridic existent intre ei."
nu ma lamureste acest art din cod
Consultati un avocat cu actele pe care le aveti ptr.individualizarea cheltuielilor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli judiciare tiberiulupoiu tiberiulupoiu in urma unui proces civil instanta a hotarat plata unor cheltuieli - masuratori, taxa judiciara, plata avocat,facute de reclamant, eu fiind parat si nu stiu ... (vezi toată discuția)
Ce articole se refera la cheltuielile de judecata? chitoiu chitoiu Servus . As dori sa aflu ce articole fac referire la cheltuieli de judecata , precum si ce articole se refera la despagubiri reparatorii, fie stipulate in Cod ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata Alexino100 Alexino100 Buna seara Eu cu fratele meu avem calitatea de parât . Am pierdut procesul insa la cheltuieli de judecata trebuie sa le platesc doar eu. Este corect? ... (vezi toată discuția)