avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Expirarea cim cu 3 saptamani inaintea datei probabile ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Expirarea cim cu 3 saptamani inaintea datei probabile a nasterii

Buna ziua va rog sa ma lamuriti si pe mine cum ar trebui sa procedez mai este pana la momentul acela insa stau cu frica. lucrez cu contract determinat pe un an care expira pe 12 noiembrie data probabila a nasterii ar fi 3 decembrie iar in concediu as intra in august pe la sfarsit. Cum sa procedez in saptamana imediat dupa 12 noiembrie trebuie sa depun actele pt somaj ca sa mearga totul bine pentru indemnizatie? Am vazut celelalte discutii si cam asta ar fi solutia insa expira cintractul cu mai mult timp inainte . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:11, 11 August 2015
Ca sa nu mai aveti dubii, cand auziti astfel de zvonuri de la persoane nepricepute, apelati la noi si va rezolvam problema.
Imi cer scuze ca deranjez din nou insa intreband in stanga si in dreapta am ramas tot in dubii, spusesem ca am contractul de munca din noiembrie 2014 pana in noiembrie 2015 sunt insarcinata in 6 luni acum adica in septeembrie pe la mijloc sau pe la sfarsit intru in concediul de maternitate iar in noiembrie 2015 expira cim.asadar eu fiind in concediu de maternitate pot totusi sa mi depun actele pentru somaj ? ar trebui sa nasc in debembrie la inceput insa sunt exact 2 saptamani de la expirarea contracului pana la nasterea bebelusului si totusi eu voi fi deja in concediu de maternitate, in caz ca nu depun actele pt somaj cele 2 saptamani de concediu de maternitate cine mi le plateste si inca o nelamurire daca nu sunt sub un contract de munca dar indeplinesc cele 12 luni pt indemnizatie totusi pot lua indemnizatia? actele de la cine le voi putea lua tot de la fostul angajator . multumesc anticipat deoarece am sunat la agentie unde se depun actele pt idemnizatie in orasul nostru si mi s a zis ca pot depune actele fara sa fiu in somaj daca eu sunt deja in concediul de maternitate insa nelamuriea mea este cine mi plateste mie concediul acesta daca eu nu voi mai fi sub contract de munca.
1. In raspunsurile precedente vi s-a spus ca imediat dupa incetarea contractului individual de munca (CIM) va inregistrati mla Agentia de Somaj chiar daca la acel moment sunteti in concediu de maternitate.

2. - Daca nu doriti sa va inregistrati la Agentia de Somaj puteti sa depuneti certificatele medicale pentru concediul de maternitate la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care vi le va plati.
- Dupa aceea depuneti la Primarie cererea si actele necesare pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).

3. - Adeverinta cu veniturile pentru cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (Anexa nr.2) o solicitati de acolo de unde ati avut venituri in aceste 12 luni.
- Adica de la angajator si de la Agentia de Somaj (sau de la CJAS).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare contract de munca gravida ramona18121984 ramona18121984 Buna ziua.sunt insarcinata in 34 saptamani si urmeaza sa nasc pe 14 noiembrie.Sunt angajata cu contract pe perioada determinata si imi expira pe 1 noiembrie,cu ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal iadionut iadionut Daca nu mi se mai prelungeste contractul de munca beneficiez de concediu de maternitate? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)