Buna ziua
In luna decembrie 2014 am inchiriat un apartament cu contract de inchiriere. La momentul incirierii acesta aparent corespundea din punct de vedere al curateniei la modul ca era zugravit si toate instalatiile in functiune, dar in prima seara petrecuta in acesta ne-au chinuit la propriu o colonie de plosnite de pat care erau in canapeaua din apartament. Eu sunt bolnav de leucemie si TBC si am incercat sa gasesc pe net ce sunt vietatile care imi dau batai de cap si cum pot scapa de ele. L-am informat pe proprietar, dar acesta nu a catadicsit sa i mi plateasca substantele pe care le-am cumparat din banii mei (asta nu era atributiunea lui??). Dupa 3 luni au aparut din nou mai virulente, l-am sunat din nou, acesta a chemat o companie de dezinsectie, astia mi-au dat substante toxice peste tot, haine, lenjerii etc.
Cum pot sa obtin daune din partea acestuia, daca vencii mi-au spus ca stia dinainte de a ma muta eu de situatie, dar mi- a inchiriat totusi acest apartament infect obligandu-ma bolnav fiind sa stau in mediul toxic datorat substantelor folosite la dezinsectie, obligandu-ma la costuri mari dtorate consumului de curent electric,apa, dero, si efortul de a spala toate hainele si lenjeriile stropite cu substanta toxica.
Pot dovedi cu acte ca imediat dupa dezinsectia facuta de mine in decembrie, analizele mele de leucemie au luat-o razna, stare care se mentine, iar daca ma duc acum dupa a doua dezinsectie facuta de el, cu siguranta sunt si mai rau pentru ca ma simt rau.
Ajutati-ma va rog din suflet sa rezolv aceasta situatie.
Cu multumiri anticipate
Conform art.1.827-(1) Noul Cod Civil" Daca imobilul inchiriat ,prin structura sau prin starea sa,constituie o primejdie grava pentru santatea celor care lucreaza sau locuiesc in el, chiriasul chiar daca a renuntat la acest drept ,va putea rezilia contractul de inchiriere ,in conditiile legii.
(2) Chiriasul are dreptul si la daune- interese daca, la data incheierii contractului ,nu a cunoscut viciile imobilului."