avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Incalcari privind contract de inchiriere apartament
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Incalcari privind contract de inchiriere apartament

Buna ziua
In luna decembrie 2014 am inchiriat un apartament cu contract de inchiriere. La momentul incirierii acesta aparent corespundea din punct de vedere al curateniei la modul ca era zugravit si toate instalatiile in functiune, dar in prima seara petrecuta in acesta ne-au chinuit la propriu o colonie de plosnite de pat care erau in canapeaua din apartament. Eu sunt bolnav de leucemie si TBC si am incercat sa gasesc pe net ce sunt vietatile care imi dau batai de cap si cum pot scapa de ele. L-am informat pe proprietar, dar acesta nu a catadicsit sa i mi plateasca substantele pe care le-am cumparat din banii mei (asta nu era atributiunea lui??). Dupa 3 luni au aparut din nou mai virulente, l-am sunat din nou, acesta a chemat o companie de dezinsectie, astia mi-au dat substante toxice peste tot, haine, lenjerii etc.
Cum pot sa obtin daune din partea acestuia, daca vencii mi-au spus ca stia dinainte de a ma muta eu de situatie, dar mi- a inchiriat totusi acest apartament infect obligandu-ma bolnav fiind sa stau in mediul toxic datorat substantelor folosite la dezinsectie, obligandu-ma la costuri mari dtorate consumului de curent electric,apa, dero, si efortul de a spala toate hainele si lenjeriile stropite cu substanta toxica.
Pot dovedi cu acte ca imediat dupa dezinsectia facuta de mine in decembrie, analizele mele de leucemie au luat-o razna, stare care se mentine, iar daca ma duc acum dupa a doua dezinsectie facuta de el, cu siguranta sunt si mai rau pentru ca ma simt rau.
Ajutati-ma va rog din suflet sa rezolv aceasta situatie.
Cu multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:43, 18 Aprilie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art.1.827-(1) Noul Cod Civil" Daca imobilul inchiriat ,prin structura sau prin starea sa,constituie o primejdie grava pentru santatea celor care lucreaza sau locuiesc in el, chiriasul chiar daca a renuntat la acest drept ,va putea rezilia contractul de inchiriere ,in conditiile legii.
(2) Chiriasul are dreptul si la daune- interese daca, la data incheierii contractului ,nu a cunoscut viciile imobilului."
Va multumesc din suflet pentru raspunsul acordat. Acum cu ce ar trebui sa incep, sa imi angajez un avocat? Cum sa procedez?
Trebuie sa incepeti cu angajarea unui avocat si sa va ganditi la probe,si la cuantificarea daunelor-interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare sfat intr-o speta legata de infestarea cu plosnite knight knight Buna ziua, Am si eu o speta in care as dori sa ma indrume un avocat cu un sfat. \"Recent s-a intamplat sa ma confrunt cu o invazie de plosnite de pat, si ... (vezi toată discuția)
Chirie - ploșnițe DFCutilozator12 DFCutilozator12 Bună ziua, Am închiriat un apartament care la prima vedere părea în regulă, relativ curat, zugrăvit, toate utilitățile și electrocasnicele în ... (vezi toată discuția)
Ce pot face impotriva unor chiriasi care au lasat apt plin de gandaci? Alina578 Alina578 Buna ziua, am vazut multe intrebari pe Forumuri din partea chiriasilor, care inchiriaza apartamente cu gandaci. Eu vin cu intrebarea inversa: ce sa intampla ... (vezi toată discuția)