Bună ziua,
Am închiriat un apartament care la prima vedere părea în regulă, relativ curat, zugrăvit, toate utilitățile și electrocasnicele în regulă.
După prima noapte în care am dormit în acesta chirie, m-am trezit cu o reacție alergică.
Inițial nu am luat în considerare posibilitatea unei probleme în apartament dar fiind faptul ca părea totul in regulă + am făcut și eu curat peste tot.
Când am ridicat salteaua totuși, în colțurile acesteia am găsit ploșnițe de pat.
Am anunțat proprietarii pe care ABIA i am convins să schimbăm patul și salteaua care ulterior nu doreau să plătească dezinsecția.
După o discuție mai dură au fost de acord să achite și dezinsecția.
Am stat doar 2 săptămâni în acest apartament însă am alergie destul de agresiva la ploșnițe/acarieni de praf, așa ca costurile mele medicale din cauza acestei situații trec de 1000 lei. La care se mai adaugă toate spălările de haine și zilele în care nu am putut locui în chiria pe care o achit.
Proprietara a spus că-mi va trimite un contract, pe care nu avea de gând să îl înregistreze oricum la ANAF, însă nu l-a trimis niciodată. Deci NU există un contract.
Aș dori să îmi plătească daunele și garanția achitată inițial și să mă mut.
Ce pot face în această situație?
Ca sa va plătească,,daune" vs trebui sa consultati un av,apoi sa angajați pt proces costurile fiind de câteva ori mai mari decât, dauna'estimata de dvs.Daca adăugați ca procesul poate dura cel puțin 3 ani cred eu ca o sa renunțați.Teoretic pot exista șanse dar câștigul probabil nu merita cheltuiala și timpul pierdut.Solicitati contractul,restituirea garanției,eventual faceți o notificare împreună cu un av dar mai mult nu e cazul..
M-am confruntat cu o situatie similara. Am facut cerere cu valoare redusa si am castigat. E un formular simplu de completat, daca valoarea cererii este pana in 10.000 lei, fara accesorii (daune). Tot 2 sapt am putut locui acolo, urmand a pierde o colaborare de munca din aceasta cauza.
sper ca nu vorbim de acelasi apartament infestat de gandaci de undeva la parter, pe langa Parc Cismigiu Bucuresti.
Eu unu nu cred ca sansele sunt de partea dvs.Pai dvs sustineti ca apartamentul este ok,sau facut si investitiile solicitate de dvs si considerati ca aveti dreptul si la daune.Care este vina proprietarului?
Vorbiti cu un avocat, proprietarul trebuie notificat pentru rezilierea contractului si atunci vedeti si ce daune puteti proba ca sa puteti cere. Nu vad sa fie foarte dificil ca proces, poate va puteti prezenta singur, insa pentru asta trebuie sa intelegeti ce ati putea cere, in ce baza si cum sa dovediti. Daca plecati de acolo fara dovezi, greu de obtinut dupa aceea.
Înseamnă ca și dvs. domnule nicunicolae10, ca și ei, considerați ca e ok sa închiriați un apartament cu PĂDUCHI DE PAT.
Vina lor este pentru toate problemele medicale pe care încă le am STRICT din cauza asta. + pune în pericol toți locatarii