Intr-un litigiu civil avand ca obiect ,,revendicare imobiliara- lasare in deplina proprietate a imobilului,, care se defsasoara dupa codul vechi, poate fi invocata uzucapiunea de scurta durata in cererea de apel de catre parat?
Va multumesc
Deoarece uzucapiunea a început înaintea intrării în vigoare a Noului cod civil , vor fi aplicabile dispozițiile referitoare la uzucapiune în vigoare la data începerii posesiei,
Multumesc pentru raspunsuri....Da...situatia viza invocarea uzucapiunii direct prin cererea de apel formulata de parat...fara sa fi existat o cerere reconventionala in acest sens....aici imi era nedumerirea...
Uzucapiunea nu poate fi invocata direct de parat in apel,ar fi trebuit invocata la fond fie prin intampinare,fie prin cerere reconventionala, daca paratul ar fi avut si el pretentii fata de reclamant derivand din acelasi raport juridic sau strans legat de acesta.
Reconventionala.....
geo26
buna ziua! as vrea sa mi impartasiti opiniile dumneavostra fata de situatia urmatoare:
-am depus intampinare si reconventionala la cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Cerere de divort!
Nnnn176
Buna seara. As avea o intrebare cum ar trebui sa scriu cererea care trebuie să o duc la judecătoriei! Situația fiind asta. Soția ă mers la judecătoria ... (vezi toată discuția)
Mostenire
eugeniacristina
Buna ziua!
As vrea sa va intreb cum pot proceda daca timp de 30 de ani eu am fost singura care a platit impozit pe casa si teren,am adus imbunatatiri la casa ... (vezi toată discuția)