avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel in civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel in civil

cum se motiveaza apelul ? daca nu sa ajuns pe fond ,iar instanta a decis ca piritul nu are calitate procesuala pasiva ,taxele de timbru in acest caz , :(daca faci apel se platesc din nou ? :sorry:
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 13:53, 19 Aprilie 2015
Cererea de apel se timbrează cu jumate din taxa judiciară de timbru care se plătește la prima instanță.
justitia ,doar cu bani ,si cica nu ai voie sa-ti faci dreptate singur,ca avem stat de drept in Romania ,greu ,greu ,VA MULTUMESC PT RASPUNS
Deoarece suntem tentați să considerăm că avem numai drepturi și nu și obligații, cu privire la taxa de timbru , vă expun următoarele
-împotriva modului de stabilire a taxei de timbru se poate face cerere de reexaminare
-liberul acces la justiție nu interzice statului să stabilească taxe ce trebuie achitate în situația promovării anumitor cereri în justiție și a căilor de atac cu privire la soluțiile date. În cazul în care nu dispuneți de fonduri suficiente , legislația a stabilit condițiile și procedura de urmat pentru asigurarea ajutorului public judiciar persoanelor ale cărora posibilități financiare nu le permit achitarea taxelor cerute de lege pentru legala sesizare a instanțelor judecătorești.Stabilirea acestor taxe nu încalcă art. 6 CEDO privind dreptul la justiție și să ne permită să ne facem dreptate singuri.
hai sa vedem ce spune CONSTITUTIA ROMANIEI ARTICOLUL 21

Accesul liber la justiţie

(1) Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime.

(2) Nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept.

(3) Părţile au dreptul la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil.

(4) Jurisdicţiile speciale administrative sunt facultative şi GRATUITE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru judiciar solicitată nelegal de instanta... ghita_28 ghita_28 Taxa de timbru judiciar solicitată nelegal Buna seara, revin cu o intrebare referitor la taxa judiciară de timbru pe care o consider nelegal solicitată ... (vezi toată discuția)
Despagubiri.accident rutier.taxa judiciara de timbru dexulina dexulina Buna ziua! Va rog, daca v-ati intalnit cu astfel de situatii, sa imi spuneti cum s-a procedat: Accident rutier, eu parte vatamata. Se da scoatere de sub ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata NICULIN NICULIN Cheltuieli de judecata In urma unui proces deschis , in care reclamantii au modificat cererea de chemare in judecata de 2 ori, instanta “Constata nulitatea ... (vezi toată discuția)