avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru judiciar solicitată nelegal de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru judiciar solicitată nelegal de Instanta...

Taxa de timbru judiciar solicitată nelegal

Buna seara, revin cu o intrebare referitor la taxa judiciară de timbru pe care o consider nelegal solicitată de Instanța intr-o cauză ce are ca obiect anulare act juridic/contract vanzare-cumpărare, cu repunerea părților în situația anterioară..
Pe fond am plătit, deși am sesizat ca n-ar fi legală, în apel am platit în rate lunare,iar 1100 ron și în recurs se solicită..
Instanța care a stabilit taxa de timbru in recurs, mi-a respins cererea de anulare a taxei de timbru, pe motiv că nu am formulat cerere de reexaminare în termen..
Care ar fi pararea dvs.
Multumesc anticipat..!
Cel mai recent răspuns: ghita_28 , utilizator 09:27, 2 Decembrie 2021
Solutia este corecta trebuia făcută cerere de reexaminare în prima instanta si daca era respinsă cerere de ajutor public judiciar.
Si in prima Instanță s-a făcut cerere de reexaminare și ajutor public judiciar, și degeaba..,am plătit taxa pe fond, apel, și nelegal se solicită și în recurs..
Dacă Judecătorii nu vor să respecte legea ,imi impune mie un neprofesionist sa o respect, meseria mea la baza e electromecanic, nu persoana juridica,sa emit hotărâri nelegale și să mai fiu și plătit pentru asta din banii contribuabililor, ce frumos...
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2021
ghita_28, utilizator
Din modul în care ați expus situația, nu-mi dau seama dacă o fi fost legal ori ba. Pentru că vorbiți despre două cereri, dintre care una se timbrează și alta nu.

Cererea având ca obiect anularea unui act juridic patrimonial (contractul de vânzare) se timbrează.
Însă, cererea având ca obiect repunerea părților în situația anterioară este scutită de taxă de timbru atunci când este accesorie cererii în anulare.

Pentru care dintre ele, mai exact, v-a fost solicitată taxa?

Este corect dacă s-a solicitat (doar) pentru acțiunea în anulare.
Este incorect dacă s-a solicitat atât pentru acțiunea în anulare cât și pentru cererea accesorie având ca obiect repunerea în situația anterioară.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2021
romascanu, moderator
Cererea de repunere a partilor in situatia anterioara este accesorie cererii cu obiecte anulare contract vanzare teren arabil 2ha.
Faptul că cererea de anulare act juridic patrimonial are accesoriu ,, repunerea părților în situația anterioară per ansamblu incidenta ar fi art. 3 alin.2 lit.a si Art.29 alin1 din OUG 80/2013 in care opereaza scutirea de la plata taxei de timbru..
În recurs imi este solicitat 1022ron.
Tata are o pensie de 1250ron din care are poprire 300ron, pentru că am solicitat în înscrierea autorului tabula ca titular în titlu, și completarea rubricii moștenitori unde nu figurează nimeni, calitate de moștenitor are tata dar a respins acțiunea pe motiv că nu a formulat cerere decât sora lui..
Iar o alta suma reținută prin poprire aprox 100ron pentru credit electrocasnice contractat in anul 2009 iar acum după 11 ani de la contract credit s-a făcut poprire prin recuperator creante pentru un debit vre-600 lei și 1100ron cu cheltuieli de executare.
Creditul a fost achitat cu dobânzi și penalizări nejustificate,iar acum recuperatorii s-au adresat altui executor după ce în anul 2019 s-a respins Incuvintare cererii de executare silită, am contactat primul executor care nu mi-a comunicat nici un act de executare, și mi-a spus că,,creditori,, au renunțat la executare silită, ca acum Instanța sa Incuvintare executarea silită..
În aceste conditii, despre ce echitate or liber acces la justiție poate fi vorba.., unde judecătorii as în cardasia cu unele părți în proces și aplica legea junglei și nu cea justă..
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2021
ghita_28, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reexaminare taxa timbru Corina Ganescu Corina Ganescu Pe rolul instantei de judecata se afla recursul la cererea de intoarcere executare silita. Cererea de excutare silita s-a timbrat cu 194 lei. Prin citatie, ... (vezi toată discuția)
Proces suspendat conform art. 155 ind. 1 cod procedurã civilã _Oana_ _Oana_ Buna ziua! La valoarea unui imobil, instanta mi-a impus achitare unei taxe de timbru pt care am solicitat scutirea acesteia, astfel ca, in acest sens am ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru sanduvataman sanduvataman am avut o conventie incheiata cu o firma pt. mansardare,anvelopare bloc cu cedarea terasei. intrucat firma nu s-a mai raspuns cu asociatia,neexecutand nici o ... (vezi toată discuția)