avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despagubiri.Accident rutier.Taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despagubiri.Accident rutier.Taxa judiciara de timbru

Buna ziua!
Va rog, daca v-ati intalnit cu astfel de situatii, sa imi spuneti cum s-a procedat:
Accident rutier, eu parte vatamata. Se da scoatere de sub urmarire penala, constatandu-se o defectiune tehnica a autoturismului care a instrat in mine - caz fortuit.
Solicit despagubiri societatii de asigurari, nu imi dau niciun raspuns. Ma adresez instantei de judecata, in vederea achitarii daunelor materiale si morale de catre societatea de asigurari.
Instanta ma obliga la plata taxei judiciare de timbru.
Sunt sau nu scutit de la plata taxei de timbru, in situatia aceasta?
Va multumesc si va urez numai bine!
Cel mai recent răspuns: dexulina , utilizator 22:53, 9 Noiembrie 2011
Cum s-a expriimat procurorul cand a dat scoatere?Daca nu s-a gasit absolut deloc culpa invinuitului nu sunt daune ce provin dintr-un proces penal si atunci se timbreaza
Procurorul de caz: "Faptele nu constituie infractiuni, intrucat rezultatul este consecinta unei imprejurari ce nu putea fi prevazuta (caz fortuit)."
Am facut plangere, dar a ramas la fel..
Deci, nu ma pot lega de disp. art. 15 lit. o din legea taxelor...
Pentru ca, prin impunerea unei taxe la valoare, se ingradeste dreptul justitiabilului la judecarea cererii sale de despagubiri, din punctul meu de vedere..
Multumesc!
Ce venituri aveti?Faceti cerere de ajutor public judiciar conform ordonantei 51/2008.Puteti obtine esalonare, scutire chiar, in functie de venituri. Nu o consider o ingradire, nici nu este, iar oug 51/2008 e tocmai pt a asigura accesul liber la justitie.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
LORELA UNGURIANU, Avocat
Exista posibilitatea ca instanta sa nu admita cererea de ajutor public judiciar..
Oricum, multumesc! Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri Intampinare Intampinare Daca la plangerea contraventionala formulata impotriva MAI - IGPR (proces-verbal)- in calitate de petent doresc si despagubiri, este obligatorie si plata taxei ... (vezi toată discuția)
Plata taxa de timbru la inceput neconstitutionala? masayoshi masayoshi Constitutia prevede ca nici o lege nu poate impiedica accesul cetateanului la justitie, atunci cum este plata taxei de timbru constitutionala la inceputul ... (vezi toată discuția)
Trebuie platitata taxa de timbru judicar pt accidente rutiere? Adolfdog Adolfdog Buna ziua, As dori sa stiu daca trebuie sa platesc taxa de timbru in cazul in care dau n judecata o firma de asigurari? Acestia refuza sa imi achite daunele ... (vezi toată discuția)