avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata taxa de timbru la inceput neconstitutionala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata taxa de timbru la inceput neconstitutionala?

Constitutia prevede ca nici o lege nu poate impiedica accesul cetateanului la justitie, atunci cum este plata taxei de timbru constitutionala la inceputul procesului si nu la sfarsit cum ar fi normal si constitutional, si in functie de sentinta, pentru ca aceasta sa fie acordata drept cheltuiala de judecata (275 CPC) la executare, fiindca reclamantul nu are acea suma din venit si nu-si poate repara daunele materiale?
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
masayoshi, utilizator
Cel mai recent răspuns: masayoshi , utilizator 22:35, 25 August 2011
Pentru astfel de cazuri in care justitiabilul nu are banii necesari taxei de timbru, pentru a nu fi ingradit accesul liber la justitie a fost aprobata legea 51/2008 a ajutorului public judiciar in materie civila.
Si daca taxa de timbru depaseste suma de 540 x 12luni prevazuta de acea lege?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa invoc o exceptie de neconstitutionalitate in cererea de recuzare? eusaisapte eusaisapte pot sa invoc o exceptie de neconstitutionalitate in cererea de recuzare, care sa fi analizata de instanta care judeca cererea de recuzare si inaintata la ... (vezi toată discuția)
Pot chema in judecata cu rezerva de a cere daunele pe cale separata? eusaisapte eusaisapte Am observat cazuri in care s-au formulat chemari in judecata in care daunele materiale, sau morale dupa caz, s-au cerut cu rezerva de a le cere pe cale ... (vezi toată discuția)
Imi pot da angajatorul in judecata? elims elims doresc sa imi revendic niste drepturi legale si ma intreb daca exista vreo restrictie legala care sa ma impiedice sa imi dau angajatorul in judecata in timp ce ... (vezi toată discuția)