doresc sa imi revendic niste drepturi legale si ma intreb daca exista vreo restrictie legala care sa ma impiedice sa imi dau angajatorul in judecata in timp ce inca lucrez pentru el.
din cate stiu, accesul la justitie este un drept constitutional... si nimeni nu-l poate ingradi. Sau ma insel?
va multumesc
Oricine are acces la justitie .Dreptul de va castiga drepturile legale-salarii neachitate , trebuie exercitat in termen de 3 ani de la data de cand sunt neachitate ,astfel se prescriu
Accesul liber la justiţie este consacrat, ca drept cetăţenesc fundamental, atât prin art.6 pct.1 din Convenţia Europeana a Drepturilor Omului, cât şi prin art.21 din Constituţia României, prin art.10 din Declaraţia universală a drepturilor omului, precum şi prin art.14 pct.1 din Pactul internaţional cu privire la drepturile civile şi politice.
În Constituţie, accesul liber la justiţie este conceput ca drept al oricărei persoane de a se putea adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime, garantându-se că exercitarea acestui drept nu poate fi îngrădită prin nici o lege.