avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... imi pot da angajatorul in judecata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

imi pot da angajatorul in judecata?

doresc sa imi revendic niste drepturi legale si ma intreb daca exista vreo restrictie legala care sa ma impiedice sa imi dau angajatorul in judecata in timp ce inca lucrez pentru el.

din cate stiu, accesul la justitie este un drept constitutional... si nimeni nu-l poate ingradi. Sau ma insel?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: elims , utilizator 21:14, 11 Aprilie 2011
Oricine are acces la justitie .Dreptul de va castiga drepturile legale-salarii neachitate , trebuie exercitat in termen de 3 ani de la data de cand sunt neachitate ,astfel se prescriu
va multumesc. Asa banuiam si eu, ca oricine are acces la justitie.
Imi puteti spune va rog care este legea care garanteaza accesul liber la justitie? eventual si un articol, paragraf, ceva. Va multumesc
Accesul liber la justiţie este consacrat, ca drept cetăţenesc fundamental, atât prin art.6 pct.1 din Convenţia Europeana a Drepturilor Omului, cât şi prin art.21 din Constituţia României, prin art.10 din Declaraţia universală a drepturilor omului, precum şi prin art.14 pct.1 din Pactul internaţional cu privire la drepturile civile şi politice.
În Constituţie, accesul liber la justiţie este conceput ca drept al oricărei persoane de a se putea adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime, garantându-se că exercitarea acestui drept nu poate fi îngrădită prin nici o lege.
va multumesc, super!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatul are dreptul in instanta dupa ce pleaca din firma la demisie ContSters205948 ContSters205948 CIND pleci dintr-o firma la DEMISIE art 79 alin 7 si apoi reclam fostul angajator si aflu ca mi sa incalcat drepturile unde cei care au facut cercetari au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in contextul de azi,pot sa dau in judecata casa de ... gigimitica gigimitica Buna ziua! In contextul de azi,pot sa dau in judecata casa de pensii pentru ca nu mi/a marit pensia conform legii actuale prin cresterea punctului de pensie? ... (vezi toată discuția)