avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! In contextul de azi,pot sa dau in judecata ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! In contextul de azi,pot sa dau in judecata casa de ...

Buna ziua! In contextul de azi,pot sa dau in judecata casa de pensii pentru ca nu mi/a marit pensia conform legii actuale prin cresterea punctului de pensie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gigimitica , utilizator 20:13, 28 Septembrie 2020
Puteti actiona in instanta.... Constitutia Romaniei reglementeaza accesul liber la justitie, acesta fiind conceput ca drept al oricarei persoane de a se putea adresa justitiei pentru apararea drepturilor, a libertatilor si a intereselor sale legitime, garantandu-se ca exercitarea acestui drept nu poate fi ingradita prin nici o lege.
Ok,dar in contextul actual in care guvernul a modificat procentul de crestere prin ordonanta de rectificare bugetara si in care nu s/a terminat procedura legislativa,pot sa merg in instanta,binenteles, nu doar ca sa ma aflu in treaba,sau cea care primeaza este legea pensiilor in vigoare?
V-am explicat mai sus despre accesul liber la justitie ... dar nicio persoana nu va poate spune daca veti si castiga in instanta.
Casa de Pensii va majorat punctul de pensie cu 14% atât căt a ordonat guvernul. Daca dați în judecată Casa de Pensii, este posibil sa pierdeți, pe motiv că aceasta a majorat cu 14% cât a hotărât executivul. Deci legal vorbind, Casa de Pensii a respectat legea în vigoare.

Aveți dreptul constituțional să dați în judecată pe oricine, dar nimeni nu vă poate garanta că veți câștiga procesul.

Sfătuiți-vă cu mai mulți avocați și vedeți ce s-ar putea face, deoarece s-ar putea sa fiți nevoit să dați în judecată statul român, și nu Casa de Pensii.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2020
Dapix, utilizator
Pai tocmai aici am eu o nelamurire. Pe cine sa chem in instanta pentru nerespectarea legii care este in vigoare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi pot da angajatorul in judecata? elims elims doresc sa imi revendic niste drepturi legale si ma intreb daca exista vreo restrictie legala care sa ma impiedice sa imi dau angajatorul in judecata in timp ce ... (vezi toată discuția)
Angajatul are dreptul in instanta dupa ce pleaca din firma la demisie ContSters205948 ContSters205948 CIND pleci dintr-o firma la DEMISIE art 79 alin 7 si apoi reclam fostul angajator si aflu ca mi sa incalcat drepturile unde cei care au facut cercetari au ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz - este posibil ? actb actb Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cat mai repede cu un raspuns: sunt angajat cu norma intreaga pe o functie de executie intr-o institutie publica si vreau sa ... (vezi toată discuția)