avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatul are dreptul in instanta dupa ce pleaca din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatul are dreptul in instanta dupa ce pleaca din firma la demisie

CIND pleci dintr-o firma la DEMISIE art 79 alin 7 si apoi reclam fostul angajator si aflu ca mi sa incalcat drepturile unde cei care au facut cercetari au gasit nereguli.MA pot judeca in final au trecut 50 zile de atunci cind am plecat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 10 Iunie 2011
Nu va retine nimeni sa va judecati, trebuie insa avut in vedere motivul si ce urmariti prin actiunea ce o veti intenta.
lazar27 a scris:

CIND pleci dintr-o firma la DEMISIE art 79 alin 7 si apoi reclam fostul angajator si aflu ca mi sa incalcat drepturile unde cei care au facut cercetari au gasit nereguli.MA pot judeca in final au trecut 50 zile de atunci cind am plecat.

În Constituţie, accesul liber la justiţie este conceput ca drept al oricărei persoane de a se putea adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime, garantându-se că exercitarea acestui drept nu poate fi îngrădită prin nici o lege.

Singurul impediment in exercitarea acestui drept este termenul de prescriptie , adica intervalul de timp stabilit prin lege, inauntrul caruia trebuie sa sa fie indeplinite actele necesare pentru valorificarea unor drepturi, stabilirea raspunderii juridice sau executarea unei sanctiuni ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi pot da angajatorul in judecata? elims elims doresc sa imi revendic niste drepturi legale si ma intreb daca exista vreo restrictie legala care sa ma impiedice sa imi dau angajatorul in judecata in timp ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in contextul de azi,pot sa dau in judecata casa de ... gigimitica gigimitica Buna ziua! In contextul de azi,pot sa dau in judecata casa de pensii pentru ca nu mi/a marit pensia conform legii actuale prin cresterea punctului de pensie? ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz - este posibil ? actb actb Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cat mai repede cu un raspuns: sunt angajat cu norma intreaga pe o functie de executie intr-o institutie publica si vreau sa ... (vezi toată discuția)