avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt

Buna ziua,am o intrebare cu privire la un furt comis de doua persoane ,furt din locuinta ,i-au incadrat la furt calificat in forma continuata .Este adevarat ca furtul comis de 2 sau mai multe persoane se incadreaza la furt si nu la furt calificat?In baza dispozitiilor 595 din Noul Cod de Procedura Penala se poate solicita reindividualizarea pedepsei si aplicarea unei legi favorabile .In ce conditii se poate schimba incadrarea?
Cel mai recent răspuns: rosica , utilizator 14:26, 20 Aprilie 2015
nu este judecat dupa legea veche intru cat acum a fost trimis rechizitoriul si urmeaza a se judeca .Mai am o intrebare vis a vis de rechizitoriu care vrem sa il contestam.daca se aproba inseamna ca exista sanse sa l judece in libertate avand si caracterizari de la primar si de la locul de munca ?el este recidivist si la caracterizarea facuta de politistii locali spun ca a mai fost condamnat pentru furt de 3 ori dar asta era cand era minor ,conteaza acum?furtul este dintr o locuinta ,nu accepta sa ne impacam ,oricum au bagat un prejudiciu foarte mare in raport cu ce le a lipsit si de aceea vrem cand contestam rechizitoriul sa depuna inscrisuri care dovedesc suma lucrurilor pentru ca am un martor caruia i a dat sa tina din lucruri ,dar el declarase ca au fost furate.se incadreaza la furt sau furt calificat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiaza de noul cod penal?? adyna_25 adyna_25 fratele meu are un mandat de 6 ani din care 3 sunt cu suspendare si 3 pt furt calificat.....a fost judecat si condamnat in lipsa.....a executat deja 3 ani si 2 ... (vezi toată discuția)
Furt calificat prin violare de domiciliu mariapanaite mariapanaite Ce parere aveti, in noul cod penal, in cazul in care furtul calificat are loc in varianta [i]prin violare de domiciliu sau sediu profesional[/i], se va retine ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii penale mai favorabile Ionascu_Cristian Ionascu_Cristian Art. 595 din Noul Cod de Procedura Penala, instituie un tratament discriminatoriu pentru persoanele majore aflate in executarea unei pedepse privative de ... (vezi toată discuția)