avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizitare nepoti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizitare nepoti

buna seara.in urma casatoriei fiului meu au rezultat doi copii.,parintii acestora s-au divortat.eu de la data divortului nu am mai putut sa-mi vad nepotiipentru ca nu au fost lasati de catre mama acestora.exista vre-o cale legala sa pot obtine un drept de a ma vizita (ai vedea).multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:27, 19 Aprilie 2015
Da, trebuie deschis proces si puteti obtine program de vizita.
Ar fi indicat sa angajati avocat intrucat procesul poate fi mai complicat decat credeti si dreptul trebuie obtinut in instanta prin hotarare judecatoreasca.
Art.1-2 , și art. 45 și următoarele din Codul familiei, având caracter general, fac referire la familie și rudenie, care implică și pe bunici.O modalitate de sprijin din partea bunicilor o constituie și dreptul de a-și vizita nepoții și , dacă sunt condiții, de a-i lua cu ei, în cadrul unui program bine stabilit.
Bunicii au calitate procesuală activă (au dreptul să solicite acest lucru), fiind vorba despre un drept recunoscut prin lege- acela să aibă și să păstreze legături personale cu nepoții.
daca locuim inlocalitati diferite eu am obligatia sa depun plangerea la tribunalul din localitatea nepotilor? sau in localitatea unde locuiesc eu?
Actiunea se depune acolo unde locuiesc nepotii.
Daca aveti avocat angajat din acea localitate nu trebuie sa mergeti la proces.
codul familiei e abrogat de 4 ani, asa ca va trebui sa va intemeiati cererea pe art din codul civil si din legea 27/2004.

Alte discuții în legătură

Relaþia bunicilor cu nepoþii în urma divorþului BunicaMP BunicaMP În cazul divorţului în cadrul unei familii cu copii există reglementări juridice referitor la relaţia bunicilor cu nepoţii? (vezi toată discuția)
Drepturile bunicilor asupra minorului costicacias costicacias Buna ziua. Sunt din constanta am 33 de ani, casatorit de 8 ani si am 2 copii, 7respectiv 3 ani. In urma unor neintelegeri cu socrii, am rupt relatia acum ... (vezi toată discuția)
Se poate ca bunica să mă dea în judecată pentru program de vizită? rotatiudianaandreea rotatiudianaandreea Buna ziua, Mi-a murit soțul in urma cu 2 ani jumate. Eu locuiesc cu fetița mea in casa părinților mei, Bunicii ei ei s-au mutat intr-un sat in apropiere ... (vezi toată discuția)