avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizitare nepoti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizitare nepoti

buna seara.in urma casatoriei fiului meu au rezultat doi copii.,parintii acestora s-au divortat.eu de la data divortului nu am mai putut sa-mi vad nepotiipentru ca nu au fost lasati de catre mama acestora.exista vre-o cale legala sa pot obtine un drept de a ma vizita (ai vedea).multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:27, 19 Aprilie 2015
Este adevărat ce spuneți dar art. 14, 15 16 al L.272/2004 exprimă același lucru în sensul că minorul, copilul are dreptul să mențină relații și contacte directe cu bunicii(și alte rude personale)iar art.15 și detailează, exact cum erau arătate în Codul familiei, modalitățile în care se pot realiza aceste relații. toate cu respectarea interesului superior al copilului.
Actiunea se introduce de catre bunici la judecatoria de la domiciliul minorilor, intemeiata pe codul civil si pe legea 272. Va trebui sa aratati ca exista o relatie normala, fireasca, ca va vizitati nepotii si ca aceasta relatie s-a intrerupt odata cu divortul parintilor, astfel ca instanta sa stabileasca un program de vizitare celui similar avut inainte de despartirea parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relaþia bunicilor cu nepoþii în urma divorþului BunicaMP BunicaMP În cazul divorţului în cadrul unei familii cu copii există reglementări juridice referitor la relaţia bunicilor cu nepoţii? (vezi toată discuția)
Drepturile bunicilor asupra minorului costicacias costicacias Buna ziua. Sunt din constanta am 33 de ani, casatorit de 8 ani si am 2 copii, 7respectiv 3 ani. In urma unor neintelegeri cu socrii, am rupt relatia acum ... (vezi toată discuția)
Se poate ca bunica să mă dea în judecată pentru program de vizită? rotatiudianaandreea rotatiudianaandreea Buna ziua, Mi-a murit soțul in urma cu 2 ani jumate. Eu locuiesc cu fetița mea in casa părinților mei, Bunicii ei ei s-au mutat intr-un sat in apropiere ... (vezi toată discuția)