buna seara.in urma casatoriei fiului meu au rezultat doi copii.,parintii acestora s-au divortat.eu de la data divortului nu am mai putut sa-mi vad nepotiipentru ca nu au fost lasati de catre mama acestora.exista vre-o cale legala sa pot obtine un drept de a ma vizita (ai vedea).multumesc
Este adevărat ce spuneți dar art. 14, 15 16 al L.272/2004 exprimă același lucru în sensul că minorul, copilul are dreptul să mențină relații și contacte directe cu bunicii(și alte rude personale)iar art.15 și detailează, exact cum erau arătate în Codul familiei, modalitățile în care se pot realiza aceste relații. toate cu respectarea interesului superior al copilului.
Actiunea se introduce de catre bunici la judecatoria de la domiciliul minorilor, intemeiata pe codul civil si pe legea 272. Va trebui sa aratati ca exista o relatie normala, fireasca, ca va vizitati nepotii si ca aceasta relatie s-a intrerupt odata cu divortul parintilor, astfel ca instanta sa stabileasca un program de vizitare celui similar avut inainte de despartirea parintilor.