avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Acuzat de consum fraudulos de catre EON energie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Acuzat de consum fraudulos de catre EON energie

PE SCURT:
In 08.2012 am incheiat contract cu eon dupa ce am cumparat un chiosc stradal.In acel moment mi s-a cerut indexul si atat(nu a venit nici un reprezentat sa-mi dea in primire contorul).In28.08.2014 s-a prezentat o echipa a eon care schimba contorul ii spune angajatei ca acesta este motivul si o pune sa semneze un pv in care mentioneaza toti consumatorii si ca acel contor care se afla in EXTERIORUL chioscului are lipsa sigilii(acolo poate sa intervina oricine).Pe 15.04.2015 imi este emisa factura pentru 01.03.2014-28.08.2014 in valoare de 9541,28 pentru un nr de 14300kw motiv pentru care in 17.04.2015 am depus contestatie.
Vreau sa stiu ce ar trebui sa fac in acest caz sau ce solutii au primit si altii care au trecut prin asa ceva( am vazut ca sunt mai multi)
Va multumesc la toti cei care vin cu solutii.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:46, 19 Aprilie 2015
In factura este indicat temeiul legal in baza caruia au stabilit perioada de facturare si consumul?
De la incheierea contractului nu a venit niciun reprezentant sa verifice indexul, la regularizari?
In conteact nu scrie nimic dedpre obligatia furnizorului de verificare a indexului sau contoarului?
In acest moment am doar copia facturii pe care am solicitat-o de la eon unde scrie"factura energie electrica-citire"
Indexul este luat cam o data la 2 luni de catre angajatii eon
Nu am acum contractul la indemana dar din cate am citit, ei trebuie sa asigure buna functionare a echipamentelor de masura
Cei care au mai trecut prin situatii asemanatoare sau au cunostinte despre rezolvarea unor cauze asemanatoare va rog sa le postati findca astia de la eon nu mai au notiunea banului si vor sa se inbogateasca pe spatele clientului
Daca indexul este citit de oamenii lor cum de nu au observat ca sigiliul este rupt.
Pe linga inregistrarea indexului au obligatia si verificarii vizuale a starii echipamentului.
Asta am intrebat si eu o persoana care lucrează la eon.(neoficial)Mi-a raspuns sec"A cazut pe tine
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
raduleo_72, utilizator

Alte discuții în legătură

Pierderi de apa FURDI74 FURDI74 BUNA tuturor....locuiesc in orasul CARANSEBES si as dori sa pun o intrebare....vi se pare normal ca la un consum de apa rece contorizat cu apometre [ 8m cubi] ... (vezi toată discuția)
Prezumtie furt energie electrica mif001 mif001 Buna ziua. In urma unui control al reprezentantilor companiei de electricitate , s-a constatat ca au avut loc interventii asupra aparatului de contorizare (de ... (vezi toată discuția)
Cei de la apavil au "citit" un consum mai mic de apa (eroare ... camelian camelian Cei de la Apavil au \"citit\" un consum mai mic de apa (eroare spune cititorul) si acum spun ca avem de platit din urma 400 m3. Dar daca citea mai putin nu ... (vezi toată discuția)