avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare program vizita minor

Buna ziua,

Sunt divortat de 10 ani si m-am recasatorit acum 3 ani. Din prima casatorie am un copil de 13 ani si, care conform deciziei de la divort, sta 3 zile /saptamana la mine (Luni-Miercuri).
In curand mi-am schimbat locul de munca si acuma e nevoie sa merg si prin delegatii, iar copilul, in aceste perioade, ar sta cu actuala sotie (se inteleg foarte bine si cam asta ar fi si dorinta lui).
Mama lui insa nu este de acord si doreste ca in perioadele cat eu sunt plecat, copilul sa stea la ea . In directi asta doreste sa inceapa un proces.

Puteti sa-mi spuneti daca pot fi obligat prin lege la o astfel de implementare a programului de vizita ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:19, 20 Aprilie 2015
E greu de spus ce va iesi la proces.
Dreptul il aveti dvs. si nu sotia noua...
Este vorba despre legăturile personale între părinte și copil. Așa că, dacă sunteți plecat nu puteți pretinde ca minorul să stea cu actuala dvs soție. Eu cred că ar trebui să solicitați modificarea programului de vizitare și să-l adaptați conform situației actuale.
multumesc de raspunsuri.
Am uitat sa mentionez ca plecarile sunt scurte (1..2 zile), nu prea se pot planifica si se intampla suprapunere cu program de vizita cam de 5 ori/an (cam 10 zile/an..). In acest context nu stiu cum se poate acest lucru prinde intr-o decizie...
În acest caz, în perioada delegațiilor, vizita nu va mai avea loc. Anunțați mama de acest lucru, de preferință prin email, pentru a nu mai introduce proces de modificare a programului (dacă asta îi este intenția).
Eu cred ca e posibil ca programul sa ramana neschimbat deoarece nu stiti cand plecati.
Ca actuala sotie nu va putea lua copilul este rezolvarea problemei.
Adica mama copilului nu va da copilul decat tatalui.
Daca va aparati corespunzator si ati avea avocat angajat eu asa cred ca se va finaliza procesul.
Daca va aparati prost sau nu stiti sa va aparati se va modifica programul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot schimba custodia comuna poterasu poterasu Buna seara, am o fetita de 5 ani jumate si o cresc singura de la 3 ani. La divort judecatoarea ne-a oferit custodie comuna dar el a plecat in strainatate si a ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar GABRIELA2014 GABRIELA2014 Buna seara. Sunt casatorita de 5 ani si am un copil de 3 ani si jumatate. As dori sa stiu daca se poate divorta la notar si cum se stabileste custodia ... (vezi toată discuția)
Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama și în ... Octavia79 Octavia79 Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama și în întretienere la mama. Fostul sot nu are program de vizita și este șofer internațional. Vine ... (vezi toată discuția)