avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Acordare sponsorizari catre membrii ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Acordare sponsorizari catre membrii ONG

Daca eu sunt presedintele unei asociatii de pacienti, am dreptul sa sponsorizez din veniturile realizate de asociatie un pacient care este copilul fratelui meu?(fratele si cumnata mea fiind vicepresedinte si respectiv secretara aceleiasi organizatii?)
Daca da, cum se face concret aceasta sponsorizare?

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
vlademilian, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:34, 20 Aprilie 2015
Parerea mea e ca mai bine sa va abțineți, pentru a nu crea un conflict de interese.
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
Cabinet de Avocat Todorese Doina, Avocat
1. Este imporpriu spus sponsorizare... normal asociatia face DONATII.
2. Ca sa nu fie conflict de interese in caz ca intre Dvs. si cel in cauza exista relatie speciala de rudenie sau afinitate, dar nu cu toti membrii asociatiei sau ai consiliului director, o solutie este ca, desi conform Statutului ar fi putut decide presedintele in acea chestiune, sa fie supusa donatia aprobarii Consiliului Director sau chiar Adunarii Generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functia in asociatie este obligatoriu a fi aleasa in adunarea generala? ttn.marius ttn.marius Buna ziua. In cadrul unui ONG, de la infiintare, cei trei asociati parte din Comitetul Director au functiile de presedinte, vicepresedinte si secretar. De-a ... (vezi toată discuția)
Situatie ipotetica - alegere intr-o functie de ag, apoi excludere din asociatie de cd Queredan Queredan Ma gandeam astazi la urmatoarea situatie ipotetica ce ar putea aparea in cadrul unei Asociatii (desigur, in functie de prevederile Statutului fiecarei ... (vezi toată discuția)
Pleaca un membru fondator al unei asociatii popmihai75 popmihai75 Buna ziua! In cazul in care pleaca un membru fondator al unei asociatii, respectiv presedintele asociatiei, acesta poate sa isi ia contributia sa din ... (vezi toată discuția)