avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de acrescamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de acrescamant

In prezent am 32 ani. La varsta de 1 an parintii mei au divortat iar tatal meu s-a recasatorit. Nu am tinut niciodata legatura insa a platit pensie alimentara lunar pana la terminarea facultatii, cand aveam 22 ani. Parintii tatalui meu au murit in anii 1999, respectiv in 2003. Tatal meu s-a prezentat la acceptarea mostenirii doar in cazul succesiunii dupa tatal sau. In anul 2005 a decedat si tatal meu, de al sau deces nu am fost aflat decat anul acesta, 2009, cand sora tatalui meu a deschis un proces prin care urmareste sa fie declarata unica mostenitoare a averii bunicilor mei, prin acrescamant, adica prin inlaturarea mea si a surorii mele vitrege (din a doua casatorie a tatalui meu, fiind divortat in momentul decesului sau).
In concluzie sora tatalui meu urmareste a fi declarata unica mostenitoare bazandu-se pe faptul ca nu am acceptat mostenirea nici eu si nici sora mea in termenul de 6 luni. Insa nu am fost chemat pentru acceptarea mostenirii. Cum ar trebui sa procedez? Astept un raspuns urgent intrucat am o infatisare maine, 26 iunie 2009
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:30, 25 Iunie 2009
Aratati instantei ca, la data decesului tatalui dvs. ( mai ales daca locuiati in localitati diferite) reclamanta, cu buna stiinta a omis sa va instiinteze, propuneti in dovedirea sustinerii dvs. proba cu martori, care va cunosc, eventual chiar cineva din preajma tatalui dvs. si ca atare sa dovediti ca nu ati putut face acceptarea unei succesiuni despre care nu stiati ca a fost deschisa. Avand calitatea de descendeti ai defunctului, reclamanta in calitate de sora, chiar daca s-ar fi prezentat anterior procesului la un notar, trebuia sa declare ca nu exista alte persoane care pot fi chemate la mostenire. Poate ar fi bine sa apelati la servicile unui avocat...
cf art 700 c civil , dreptul de a accepta succesiunea se prescrie printr-un termen de 6 luni socotit de lad ata deschiderii succesiunii .
dar, intrucat dvs nu ati cunoscut faptul deschiderii mostenirii , matusa ascunzandu-va acest fapt , dvs aveti posibilitatea ca maine, la termen, in fata instantei sa solocitati repunerea in termen, intrucat ati fost impiedicat sa acceptati succesiunea datorita relei-vointe a matusii .
in acest caz, termenul de prescripitie va curge de la data la care succesibilul a luat cunostinta despre acest lucru .

sa solicitati proba cu martori si acte , interogatoriul matusii dvs, expertiza.
marotorii sa fie niste persoane apropiate dvs ., dar nu rude pana la gradul III inclusiv .
o sa fie un proces greu si de durata, de aceea va recomand sa va angajati un avocat din orasul dvs .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire Bamsee Bamsee Bună ziua, Deoarece am citit pe forumuri tot felul de discuții referitoare la situația noastră, am sa o descriu mai jos. Este vorba de o moștenire din ... (vezi toată discuția)
Succesiune , moartea tatalui aselajusto aselajusto Buna ziua , eu locuiesc in apartamentul lasat de parintii mei , este pe numele lor , din pacate tatal meu a decedat as dori sa fac succesiunea , mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune allexandru83 allexandru83 Buna ziua, Se doreste dezbaterea succesiunii dupa defunct. Pe langa partea din mostenire de care beneficiaza sotia, daca fiica defunctului renunta la ... (vezi toată discuția)