avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de vechime pensionar angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de vechime pensionar angajat

Va rog sa-mi spuneti daca unui pensionar (limita de virsta ) angajat cu CMI trebuie
sa i se acorde in continuare spor de vechime ;sau acordarea ramane la latitudinea societatii private?Daca da, as dori sa-mi spuneti si actul normativ care sta la baza acesteia.
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 19 Aprilie 2015
Daca in Contractul colectiv de munca aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern al acesteia se prevede acordarea unui spor de vechime in munca (nu in aceeasi unitate) atunci il va rimi si pensionarul angajat, in functie de vechime sa in munca.
Persoana incadrata cu c.i.m. care are si calitatea de pensionar poate beneficia de sporul de vechime, numai daca asa ceva este prevazut in c.i.m., in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime minima obligatorie dona77 dona77 Buna seara, Mai este obligatorie includerea in salariul de incadrare a vechimii minime (5%)? Trebuie aplicata si in cazul unui CIM cu norma ... (vezi toată discuția)
Spor doctorat ContSters229751 ContSters229751 care este baza legala a acordarii sporului de doctorat in cazul in care nu ni se aplica legea salarizarii si nu avem nici contract colectiv de munca la nivel ... (vezi toată discuția)
Salariul in mediul privat DDDaaannnaaa DDDaaannnaaa Buna ziua, Am o nelamurire ....salariul in cadrul unei societati comerciale este doar salariul de incadrare si atat?? Adica vechimea in munca nu se aplica???? ... (vezi toată discuția)