avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am fost inselat asupra caracteristicilor unei perechi ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am fost inselat asupra caracteristicilor unei perechi de ochelari de vedere

Buna ziua.
De curand am fost la un control oftalmologic la o firma ambulanta de specialitate. S-a constatat atunci ca ar fi bine sa-mi schimb ochelarii de vedere pe care ii aveam cu o pereche mai noua deoarece, in timp, dioptriile s-au schimbat puti.
Am luat hotararea sa comand lentile heliomatice cu grad mare de inchidere (80%) transitions VII cu filtru de protectie blue contol.
Dupa ce acesti achelari mi-au fost inmanati, la doua zile am constatat ca ei nu indeplinesc cerintele mele. Nu au tratamentul antireflex (blue Protect) iar pe plicul in care au fost lentilele scrie Transition VI, iar deasupra pe un autocolant este mentionat Transitions VII. Apoi apar numeroase reflexii deranjazante chiar daca ma uit la TV sau de la lumina naturala ori artificiala.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac pentru a-mi recupera suma de 550 ron pe care am platit-o pt. ochelari.
Mentionez ca am cateva date de contact a firmei insa aceasta nu este in judetul meu.
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
florianandrei2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:37, 19 Aprilie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Aveți, desigur, posibilitatea de a vă adresa protecției consumatorilor în cazul în care nu rezolvați problema în mod amiabil. Trebuie să dovediți cele afirmate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ochealri pentru angajati cosmin910 cosmin910 Buna ziua! Nu stiu daca am accesat bine sectiunea dar am o nelamurire. Ma numesc Cosmin si fac parte in firma mea din sa zicem comisia de sanatate si ... (vezi toată discuția)
Ochelari de vedere cu prescriptie gresita ionutfm ionutfm Buna ziua, Pe data de 4 aprilie 2018 mama mea a fost la o consultatie oftalmologica. In urma acestui control, s-a ales cu o pereche de ochelari progresivi ... (vezi toată discuția)
Dilema cu ochelarii florinf69 florinf69 Buna ziua, Am sa va povestesc in detaliu ca sa intelegi problema, astfel sa imi da-ti un sfat, poate o solutie. Pe data 06.09.2016 am fost la un consult ... (vezi toată discuția)