avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Deschidere ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Deschidere ONG

Salut.

M-am decis sa deschid un ONG.

Am facut actul constitutiv si statutul. Singurul lucru pe care nu il gasesc este numarul de acte autentificate la notar. Cate bucati din fiecare?

Mersi.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:31, 20 Aprilie 2015
Cititi la adresa urmatoare (derulati putin imaginea caci ce va intereseaza e mai jos) [ link extern ]
Daca e asociatie si patrimoniul initial este in bani, nu e nevoie sa fie autentificate notarial.
La inceputul anului, Ministerul Justitiei a inceput sa ceara doar in format electronic exemplarele cuvenite lui din actele constitutive, si prin urmare judecatoriile - nu stiu daca toate - au incetat sa mai ceara cate 5 sau 6 exemplare, multumindu-se cu cate trei exemplare din acte. Trebuie verificat la judecatoria de care aparine viitorul sediu, pentru ca difera practica...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filiala ong lili77 lili77 Vreau sa infiintez o filiala a unui ong,pot sa angajez personal,acest lucru trebuie prevazut in statutul filialei ? Presedintele filialei poate fi si ... (vezi toată discuția)
Continut dosar ong pentru judecatorie moonprincess moonprincess Buna ziua, As dori o clarificare asupra continutului dosarului pentru atestarea unui ONG de catre judecatorie. In diverse ghiduri de infiintare am citit ca ... (vezi toată discuția)
Fundatie - statut si act constitutiv Henttonen Henttonen Incerc sa scriu statutul unei fundatii. Va rog sa ma ajutati, statutul si actul constitutiv al fundatiei trebuie elaborate separat, adica exemplarul 1 si ... (vezi toată discuția)