avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Fundatie - statut si act constitutiv
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Fundatie - statut si act constitutiv

Incerc sa scriu statutul unei fundatii. Va rog sa ma ajutati, statutul si actul constitutiv al fundatiei trebuie elaborate separat, adica exemplarul 1 si examplarul 2, sau se poate scrie un singur exemplar care sa le cuprinda pe amandoua?
Trebuie contract de comodat in cazul sediul fundatiei nu este al fondatorului, insa alti membrii ai fundatiei sunt proprietarii sediului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:37, 3 Decembrie 2017
Sunt acte separate actul constitutiv si statutul, cu prevederi comune dar si unele distincte. Ambele acte trebuie autentificate obligatoriu de notar.

Pt sediu va trebuie obligatoriu contract: comodat, inchiriere etc, dar el tb sa existe ca si act distinct incheiat cu proprietarul de catre fundatia in curs de constituire.
Nu e ca la SRL unde contractul de societate plus statutul formeaza "Actul COnstitutiv" ca document unic. La ONG sunt doua acte distincte - Act Constitutiv si Statut. COntinutul minimal e prevazut de OG 26 / 2000. Trebuie ambele autentificate notarial. Pentru sediu trebuie contract intre fundatia in curs de constituire si proprietarul imobilului. COntract de comodat sau de inchirere. Si de regula judecatoriile cer si dovada ca acel proprietar chiar este proprietar - ex. extras actual de Carte Funciara. Constitutiea unei fundatii implica bani multi - patrimoniul minim este 145.000 lei si creste de la 01.01.2018 la 190.000 lei, deci ar trebui sa apelati la un profesionist pt redactare - poate fi chiar notarul care urmeaza sa autentifice acele acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cîte copii autentificate am nevoie? niksonmd niksonmd Am o mica neclaritate si cer un pic de ajutor, va rog: In momentul prezentarii la instanta judecatoreasca cite copii autentificate am nevoie de: - ... (vezi toată discuția)
Contract comodat pentru sediu asociatie melodyrose27 melodyrose27 Buna ziua, Sunt unul dintre membri fondatori al unei asociatii. Bunicul meu este proprietar al unei case, si este de acord sa ne ofere spatiul pentru ... (vezi toată discuția)
Statutul si actul constitutiv al ascociatiilor maneaciprian17 maneaciprian17 Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la statutul si actul constitutiv al asociatiilor. Autentificarea acestor documente ce presupune? Este ... (vezi toată discuția)