avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte pierdute in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte pierdute in strainatate

buna ziua,as dori daca se poate sa ma ajutati cu o problema.am o cunostinta care e plecata in franta ,marseille,cu familia,locuieste acolo cu chirie si lucra la ''negru''deocamdata.problema consta in faptul ca si,a pierdut buletinul si permisul de conducere.cum ar putea rezolva aceasta situatie acolo fara sa vina in tara deocamdata deoarece nu are bani pentru ca numai ce a ajuns acolo.cineva i.a indrumat la politia din oras dar acolo francezii au spus ca nu poate dovedi doar cu certificatul cine e el.am inteles ca acolo in marseille este un sediu de politie roman chiar langa ambasada,si i s,a recomandat sa mearga acolo sa isi faca buletinul si permisul,la ambasada i s,a spus ca poate merge acolo sa faca dosarul pt buletin si ei il trimit in tara la politie si de aici ii poate ridica cineva buletinul cu imputernicire si la fel si cu permisul,,are bnevoie doar de o declaratie de la persoana care il ia in spatiu,cum trimit cei de acolo dosarul in tara?sau mai corect intrebat ar fi e posibil acest lucru?astept raspuns cuce se poate face si pasii care trebuie urmati multumesc:sorry:
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:07, 20 Aprilie 2015
Chiar daca ar fi vreun sediu roman de politie nu au cum sa il ajute, se poate doar prin consulat si oricum il va costa destul de mult sa si le refaca pe amandoua. Va pun niste link-uri pe care va rog sa le cititi cu atentie pentru ca au toate explicatiile.
Pasii ar fi:
- titlu de calatorie care ii tine loc de act de identitate - 65 euro (altfel nu ii fac procura)
[ link extern ]
- o procura speciala pentru depunere acte + ridicare CI pe care sa o trimita cuiva din tara - 60 de euro
[ link extern ]
- dupa ce primeste CI sa faca din nou o procura speciala pentru permisul de conducere - tot 60
[ link extern ]

Aveti aici programul consulatului:
[ link extern ]

Ar fi grozav sa aiba pasaport, atunci n-ar mai trebui sa isi faca titlu de calatorie.
Reveniti daca mai aveti nelamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna - carte de identitate din strainatate MIha223 MIha223 Sant in malta de 4 ani si imi expira buletinul in ianuarie ..cum asi putea sa fac sa mil fac pt ca eu doar in aprilie pot sa plec acasa .... multumesc (vezi toată discuția)
Buletin expirat strainatate dumutaadrian dumutaadrian Buna ziua,o mica problema am.Mama mea este in Italia, si i-a expirat buletinu,ar putea veni in tara sa isi reinnoiasca buletinu ,dar sa nu fie ceva probleme la ... (vezi toată discuția)
Acte expirate, persoane in italia veronicapipa veronicapipa Fiica mea are buletinul si pasaportul romanesti expirate.Se afla in italia (Roma).Are un buletin italian,dar acesta e valabil doar pe teritoriul italiei.Poate ... (vezi toată discuția)