avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte expirate, persoane in Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte expirate, persoane in Italia

Fiica mea are buletinul si pasaportul romanesti expirate.Se afla in italia (Roma).Are un buletin italian,dar acesta e valabil doar pe teritoriul italiei.Poate sa-si refaca actele in Italia (fara a se deplasa in Romania)? Si daca da,ce trebuie sa faca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:31, 24 Mai 2014
Sa mearga la Consulatul sau la Ambasada Romaniei
multumesc.sper sa rezolve.
Poate sa va faca dvs. o procura speciala pentru depunere acte + ridicare CI.
Va trebui sa isi faca titlu de calatorie pentru ca nu are act de identitate sau pasaport in termen de valabilitate. O va costa ceva, 65 de euro e titlul de calatorie si 60 de euro procura speciala.
Detalii despre procura aveti aici:
[ link extern ]

Daca poate, cu acel titlu de calatorie poate veni in tara sa-si schimbe cartea de identitate personal.

legalmgm, n-ar fi rau sa dati raspunsuri mai explicite daca tot interveniti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2014
Ares-3, moderator
ok.multumesc pentru raspunsul ceva mai complet.o seara placuta va doresc! :)
Multumesc la fel :)
Daca doriti detalii despre documentele de care aveti nevoie la depunere pentru CI, reveniti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinnoire carte de identitate SebastianMich SebastianMich Am o întrebare :) Sunt in Italia de 10 anni si mia scăzut cartea de identitate de 1 an dar pașaportul este valabil. Daca vreau sa merg in Romania îmi ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata, calatorie in ue soringoldenkid soringoldenkid Buna seara ma numesc Sorin si as dori sa ma lamuriti intr-o problema........pe 27 ianuarie imi expira CI dar problema e ca eu sunt in Italia si pot veni acas ... (vezi toată discuția)
Urgență Iulia Ava Iulia Ava Bună ziua! Sunt în Italia și cartea de identitate românească a expirat.. Pentru a ma întoarce în România am făcut programare pentru eliberarea ... (vezi toată discuția)