avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Case de marcat ultimul tip
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Case de marcat ultimul tip

Am inteles ca casele de marcat vor fi schimbate in curind in case de marcat care se conecteaza prin calculator la internet (deja am vazut una in functiune la o firma). Lucrez in domeniul Caen 4941 (Transporturi rutiere de marfuri) cu o autoutilitara sub 3,5T. Practic sant contactat prin telefon de persoane fizice si juridice pentru efectuarea unei mutari sau transport de mobila,mutarea sediului firmei,etc.Preturiile transportului se decid de comun acord cu clientul prin telefon,in functie de lucrare ce trebuie efectuat. Pretul acceptat de client este si cel care va fi platit! Cercetand prin Internet am aflat ca sant obligat sa acord Bon Fiscal persoanelor fizice. Pana acum acordam Factura+Chitanta fiscala pe baza de Numele clientului,Seria si Numarul de C.I.+CNP. Clientul dadea cu semnatura pe Foaia de parcus+Factura. Asa am fost invatat de Metodologia Finante TG-MURES la inceputul activitatii mele din 2011. Acum casa de marcat prin internet,cum?!?! Nu pot sa tin calculator,sau laptop in masina, cu care sa fie legat casa de marcat cea desteapta,care transmite date catre Finante cand il folosesc. Sau exista case de marcat destepte si PORTABILE (doar nu voi lasa in cabina sa-mi sparga cineva geamul sa m-il fure!!!) care fara calculator poate sa trimite date in momentul in care eliberez un Bon Fiscal unui client? Pur si simplu sant nedumerit,nu stiu cum sa procedez corect....Am trimis scrisoare la Finante si astept raspunsul in maximum 45 de zile,cum am inteles ca se face. Pana raspund Finantele Tg.-Mures astept niste raspunsuri din partea expertiilor si celor care sant in situatia mea. Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
HUBARDONI, utilizator
Cel mai recent răspuns: HUBARDONI , utilizator 12:12, 3 Mai 2015
Raspuns de la Finante la 24 zile: Casa de marcat. M-am conformat si am cumparat. Subiect incheiat!
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2015
HUBARDONI, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa folosesc casa de marcat? HUBARDONI HUBARDONI Lucrez in domeniul Transporturi rutiere de marfuri,Cod CAEN 4941,ca PFA,cu o singura autoutilitara, apartinind cat.B,cu care pot transporta maximum 750Kg ... (vezi toată discuția)
Licenta transport marfa pt autoutilitara de 3,5 tone?! Alexandracatalina1990 Alexandracatalina1990 Buna ziua! Infiintez zilele acestea un srl care se va ocupa in principal de relocari/mutari de locuinte , dar si transport de diverse obiecte, marfa la cererea ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat obligatorie la transport rutier de marfuri crutescualexandra crutescualexandra Buna seara! Am un SRL, cu activitate transport rutier de marfuri, cod caen 4941, este obligatorie casa de marcat? Tin sa mentionez ca lucrez cu factura dupa ... (vezi toată discuția)