avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... data in judecata de conducerea locului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

data in judecata de conducerea locului de munca

Buna ziua!
Am si eu o mare rugaminte...
In iunie 2012 in urma unui control de la Politie inpreuna cu Garda de Mediu, pe substante periculoase s-au gasit in unele laboratoare, din incinta spitalului la care lucrez, mari cantitati de substante chimice periculoase expirate, neevidentiate, inclusiv mercur.
La sfarsitul controlului s-au intocmit un Proces Verbal al Politiei si o Nota de Constatate pr Garda de Mediu. Ulterior Politia a intocmit dosare de cercetare penala pentru toti cei implicati, iar in iunie 2014 s-a dat NUP cel putin pt o parte din noi, iar Garda de Mediu a dat o amenda de 12500 lei spitalului.
Anul acesta in aprilie, conducerea actuala a hotarat sa cheme in judecata toate persoanele din procesul verbal al politiei pentru recuperarea pagubei, desi in procesul verbal de contraventie al Garzii de Mediu se face trimitere la Nota de Constatare in care s-au legat doar de o parte din laboratoare(doar cele la care nu exista deloc evidenta si erau cantitati mari de substante).
Intrebarea mea este ce sansa am sa castig si sa nu platesc , tinand cont ca in Nota de Constatare scrie ca eu mi-am facut treaba si ca cei din laboratoare au gresit?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:43, 20 Aprilie 2015
lili_postelnicu a scris:

Intrebarea mea este ce sansa am sa castig si sa nu platesc... ?

Sanse destule, in functie de cum va aparati, de cine va reprezinta, etc.

Nimeni nu va poate spune exact ce sanse aveti . Totul va depinde de probatoriul administrat in cauza.
Ideea este ca hotararea de imputare a sumei s-a luat in urma constituirii unei comisii ce s-a incheiat cu o decizie, decizie ce nu ne-a fost comunicata, decizie luata prin luna noiembrie sau decembrie 2014 si in aprilie 2015 s-a hotarat trimiterea noastra in judecata. Suma a fost impartita in mod egal, desi vina nu apartine tuturor persoanelor.
In instanta , angajatorul va trebui sa dovedeasca ca si dvs ati cauzat o parte din acel prejudiciu.

Dvs puteti sustine ca, asa cum ati postat , in Nota de Constatare scrie ca eu mi-am facut treaba si ca cei din laboratoare au gresit.
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mercur alb lichid viperbossxxl viperbossxxl exista undeva in tara vreun loc unde as putea duce mercur pentru al valorifica? (vezi toată discuția)
Ce spune legea despre detinerea acid azotic? ipop72 ipop72 daca se poate sa-mi oferiti niste linkuri cu ceea ce prevede legea despre detinerea de acizi azotic,clorhidric...VA MULTUMESC MULT! (vezi toată discuția)
Administratia fondului pentru mediu DIANAelena2016 DIANAelena2016 Buna ziua, Am si eu doua nelamuriri in legatura realizarea declaratiilor catre Administratia Fondului pentru Mediu : 1. Un importator de vopsele ( care ... (vezi toată discuția)