avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament cu clauze intretinere si uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament cu clauze intretinere si uzufruct

Buna ziua! Sunt nudul proprietar al unui apartament.Mama mea si cu mine avem contract de intretinere cu uzufruct viager. Si mama si eu dorim sa vindem apartamentul. Se poate vinde semnand amandoi la notar contractul de v-c cum ca suntem de acord cu vanzarea sau cum se procedeaza? In CF apare notat la sarcini,intretinerea si uzufructul.
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
ContSters344547, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 12:21, 20 Aprilie 2015
Din punctul meu de vedere, ar trebui sa dea mama o declaratie la notar ca renunta la uzufruct si intretinere. Cu aceasta declaratie mergeti la CF si solicitati radierea sarcinii.
Intrebati si la notar cum e cu declaratia.
Da, dv. vindeti si mama renunta la uzufruct. Ce intretinere apare in CF? Mai concret.
Faceti totul in acelasi act, altfel platiti mai multe taxe.
Contractul intre mine si mama e de intretinere.In CF la sarcini apare obligatia de intretinere si uzufructul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema majora ememe ememe am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare apartament (primit prin donatie) andycyo andycyo Buna ziua, Doresc sa vand un apartament , care este lasat mostenire de la unchiul meu (stabilit in SUA) prin act de donatie , uzufruct viager. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager decebaltraian decebaltraian Acum 10 ani am cumparat casa parintilor mei din Bucuresti. Contractul de vanzare-cumparare specifica uzufruct viager pentru parinti atata vreme cat ei sant in ... (vezi toată discuția)