avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obtinere somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obtinere somaj

in cazul in care de la ultimul loc de munca plec prin demisie, acordul ambelor parti, imi pot obtine in vreun fel indemnizatia de somaj?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 14:39, 25 Iunie 2009
Nu, nu puteti obtine somaj daca ati plecat prin demisie de la ultimul loc de munca.
Numai in cazul in care ati fi plecat pentru motive ce nu tin de persoana angajatului, atunci ati fi primit indemnizatia de somaj.
ati putea sa va angajati in alta pare si sa va inceteze contractul de munca acolo cu unul din urmatoarele articole:

a) incetarea raportului de munca in temeiul art. 56 lit. b), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, in temeiul art. 31 alin. (41) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
In urma unei astfel de incetari chiar daca are loc la cateva zile dupa angajare, va va da dreptul sa solicitati somaj. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie MARIANASAVA MARIANASAVA BUNA ZIUA.Am o intrebare daca plec de la locul de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 20 de zile calendaristice am dreptul la somaj dupa aceea ? (vezi toată discuția)
Pot primi somaj daca am doar 20 zile lucrate la ultimul angajator? anabojor anabojor Am plecat de la o firma prin desfacerea contractului cu 55b. Sunt angajata la o noua firma de 20 de zile si as vrea sa stiu daca pot primi somaj in cazul in ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! anna_iuly anna_iuly cu ce litera poate angajatorul sa-mi inchida cartea de munca pentru a putea beneficia de indemnizatia de somaj? (vezi toată discuția)