Dragi prieteni,
Astazi am fost contactat de un client din SUA ce doreste sa-mi achizitioneze motocicleta.
Motocicleta este inregistrata pe persoana fizica.
Ma vad intr-un impas. Nu stiu la cine sa apelez pentru informatii.
Ce vreau sa stiu:
- ce acte trebuie sa completez pentru a o vinde
- la cine sa apelez pentru transportul ei si care sunt formalitatile si recomandarile ei. Fiind vb de un SH presupun ca nu se pune vorba unui export....
Daca aveti nevoie de mai multe informatii va stau la dispozitie cu cea mai mare placere.
Parerea mea este ca trebuie sa aveti mare grija mai ales ca nu cunoasteti cumparatorul. Ma indoiesc ca cineva va fi de acord sa va faca plata in avans pe un bun pe care l-a vazut doar pe internet. Daca nu va face plata anterior livrarii, puteti sa o trimiteti si sa ramaneti fara motocicleta si fara bani.
Eu va recomand sa apelati la o firma de curierat international cu care sa incheiati un contract de livrare cu plata la predare. Daca nu primeste suma de la cumparator sau cumparatorul nu ridica motocicleta la data si de la locul stabilit anterior cu acesta si firma de curierat, veti suporta si cheltuielile de rambursare. Dv. decideti! ;)
1. cumparatorul trebuie sa vina in romania si sa faca actele aici.
2. dupa care o pune la vapor/motocicleta din germania (portul Bremer Haven) sau din Rotterdam (Holland).
3. in america va trebui sa plateasca o vama minora, o taxa de modificare si inscrierea propriu zisa.
Refuz colet
amorytza
Buna ziua,apelez la dvs cu o nelamurire.Am plasat o comanda online pentru un produs,nu am primit mail de confirmare,doar un apel telefonic prin care am fost ... (vezi toată discuția)