avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal pentru conducere de autovehicul fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal pentru conducere de autovehicul fara permis

salutare ma numesc alex am 22 de ani si am fost prins conducand fara permis sunt la primul dosar penal nu mai am antecedente penale si vreasu sa stiu si eu ce risc cu acest dosar si la ce pedepse risc cu aceasta fapta .... pana acum nu am fost la procuratura urmeaza sa fiu citat.... multumesc anticipat #-o
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 16:56, 20 Aprilie 2015
In functie de circumstantele faptei se va dispune o pedeapsa. Avand in vedere lipsa antecedentelor, si daca fapta nu e in concurs cu conducere sub influenta alcoolului, probabil pedeapsa va fi una cu suspendarea executarii sub supraveghere.
Codul rutier prevede la art. 86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
Aceeasi fapta este incriminata in art. 335 Noul Cod penal cu o pedeapsa similara.
Va recomand sa va angajati un avocat cat mai repede deoarece, in functie de abilitatea acestuia, puteti obtine o solutie de renuntare la urmarirea penala daca poate face dovada indeplinirii conditiilor prevazute de art. 318 Noul Cod de procedura penala sau de renuntare la aplicarea pedepsei de catre instanta daca poate face dovada indeplinirii conditiilor prevazute de art. 80 NCP.
In caz contrar, veti fi condamnat la pedeapsa inchisorii dar, raportat la circumstantele dv. personale, vi se va aplica o suspendare a executarii pedepsei sub supraveghere daca sunt indeplinite conditiile prevazute de art. 91 NCP. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la volan petreadriana95@yahoo.com petreadriana95@yahoo.com Ce se intampla daca tatăl meu a fost prins conducând autovehiculul cu o alcoolemie de 0,68 mg/l. Care sunt urmările ținând cont ca nu a mai avut ... (vezi toată discuția)
Lipsirea de libertate - pedeapsa prevãzutã de noul cod penal andreielena12 andreielena12 care este condamnarea pentru lipsire de libertate art 189 in noul cod penal? multumesc. (vezi toată discuția)