avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi-am ingrijit singur 6 ani mama, iar fratele cere 1/2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi-am ingrijit singur 6 ani mama, iar fratele cere 1/2 din mostenire- excludere?

am ingrijit mama bolnava timp de 6 ani iar fratele meu plecat in strainatate nici macar un telefon nu a dat sa se intereseze iar acum el vrea jumatate din toate as dori sa stiu daca pot sa-l exclud din mostenire
Buna seara,
Nu puteti sa-l excludeti de la mostenire.
Nu il puteti exclude de la mostenire chiar daca nu a contribuit cu nimic la ingrjirea mamei.
Motivul pe care il mentionati dvs nu este un caz care ar impiedica dobandirea succesiunii de catre frate.
Mama dvs a decedat, adica s-a deschis succesiunea? Sau e vorba de o discutie de principiu?
Daca mama dvs. a decedat, a trecut mai mult de un an de la deces? Daca da, in cursul acestui an fratele dvs. a facut vreun act de acceptare a mostenirii? Aceasta acceptare se poate realiza fie prin declaratie expresa la notar, fie prin anumite acte realizate cu privire la bunurile din mostenire.
Nu, calitatea de succesibil i-o confera legea, iar daca accepta mostenirea in termenul stabilit de lege, devine mostenitor cu drepturi egale cu dv. deoarece faceti parte din aceeasi clasa de mostenitori.
La acest moment, un avocat nu va poate ajuta cu nimic mai mult decat o facem noi aici, cu titlu gratuit.;)
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
Corina Capotã, Avocat
Strategia se stabileste inainte de proces.
Cel care informatia stie cum sa procedeze si sa aleaga momentul oportun de a ataca decisiv sub aspect juridic.
Cei neinformati pierd conform : nemo censetur ignorare legem...
E vechi ca e latin dar ...actual...;)

Si mai e o vorba...
Fereste-te de darurile grecilor...

Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea baltasar baltasar acum 10 ani tatal meu a decedat, ramanand eu-minora la acea data-,sora mea si mama mea. nu am deschis succesiunea datorita unui frate vitreg-care din cate am ... (vezi toată discuția)
Refuz prezentare la succesiune Adela Nadia Adela Nadia Cum sa procedez in cazul in care unul dintre mostenitorii legali (sotia supravietuitoare ) nu doreste sa se prezinte la notar pentru a finaliza succesiunea. Ca ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire Aurelia Butiurca Aurelia Butiurca Buna ziua, Tatal meu a decedat in septembrie 2009. Suntem doi frati si mama in viata. Fratele meu meu locuieste in casa parintilor mei (obiectul de ... (vezi toată discuția)