avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1835 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Câini agresivi
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Câini agresivi

Cum funcționează legea pentru câinii agresivi în România? Dețin un Amstaff, iar momentan sunt pe teritoriul Italiei.Câinele este trecut in a 2 a categorie de câini agresivi. In iunie as vrea sa merg cu el in România. Ce mă interesează? Ce acte îmi sunt necesare pentru a fi in regulă la vamă și în Ro ? Câinele cât timp stă in Ro, trebuie declarat la politia locală ? Menționez : câinele are certificat de sănătate, microcip, pedigree, vaccinurile la zi.
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 22:46, 20 Aprilie 2015
Atentie cu microciparea,carnetul de sanatate romanesc,declararea la politia locala
Buna seara,

Din ce am aflat eu de la medicul veterinar daca vreau sa scot cainele din tara imi trebuie pasaport international pt catel. Acesta se elibereaza pe baza carnetului de sanatate cu cod unic, carnet care avand in vedere ca la noi in tara s-a modificat recent, mai precis odata cu obligarea inserararii cipului, cred ca e unic la nivel european (mai putin limba de baza). De asemenea in Romania exista obligatia inregistrarii cainilor in Registrul de evidenta al cainilor cu stapan, pe baza codului unic al microcipului, vorbiti cu medicul veterinar sa aflati daca acesta e unic la nivel UE sau daca trebuie inregistrat si in Romania.

Gasiti informatii care pot fi utile si aici [ link extern ]

De asemenea, fiind rasa agresiva trebuie sa il inregistrati la politia locala si sa va luati precautii suplimentare cand il plimbati. Informatii aveti aici [ link extern ]

Succes,
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
Dana Fatol, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Botnita in parc pentru caine metis neagresiv 2014 cocolexa cocolexa Buna ziua! Va rog sa ma imi spuneti daca este obligatoriu ca un caine metis (comunitar adoptat care nu face parte din rasele agresive postate pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra unui caine laurlaurjb laurlaurjb Buna ziua , Am o oarecare problema , prietena mea a avut un prieten inaintea mea caruia , i-a facut cadou un catel Beagle , a pus banii jumatate jumatate ... (vezi toată discuția)
Intrebari labrador? bogdaNNN25 bogdaNNN25 Bună ziua! Am 15 ani (am buletin) şi imediat voi primi un Labrador. Vreau să vă întreb când creşte mai mare îl pot plimba singur pe stradă ... (vezi toată discuția)