avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere cu preaviz

in 23.01.2009 am terminat preavizul concedierii prin desfintarea postului. Nu am primit salariul compesatoriu prevazut in ccm unic la nivel national. Este prea tarziu sa il cer acum? Nu am stiut pana astazi de aceasta compensatie.
mentionez ca sunt in somaj.


Revin la subiectul de mai sus. Am depus cererea la firma si mi-au spus ca imi vor da banii dar peste 2-3luni ca acum nu au. Este corect?
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2009
ioanadurleanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:47, 20 Iulie 2009
Puteti sa-l cereti si acum. Termenul de prescriptie este de 3 ani de la nasterea dreptului (in cazul dvs., data incetarii contractului individual de munca).
Da, adresati-va societatii sa va comunice cand v-a platit salariul compensatoriu, sa va de-a dovada de plata/banii. Daca nu, reclamatii la ITM. Sunt obligati ca odata cu ultimul salariu sa va acode si aceasta compensatie, daca nu odata cu ultimul salariu cel putin in urmatoarele luni de zile.
Intrebare de interes propriu: inseamna ca in perioada de 3 ani angajatorul iti poate da compensatia, adica si peste 2 ani si 11 luni de la concediere?
Puteti solicitat fara rezerve. Daca nu vi se acorda faceti sesizare la ITM, si dati-i in judecata.
anca55:
Din Codul muncii:
Art. 166. - (1) Dreptul la actiune cu privire la drepturile salariale, precum si cu privire la daunele rezultate din neexecutarea in totalitate sau in parte a obligatiilor privind plata salariilor se prescrie in termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescriptie prevazut la alin. (1) este intrerupt in cazul in care intervine o recunoastere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivand din plata salariului.

Alte discuții în legătură

Anulare decizie de restructurare deea30 deea30 sunt angajata la o firma pe postul de operator calculator! din pacate din cele 2 posturi unul l-au restructurat adica pe al meu si stau in preaviz muncind 4 ... (vezi toată discuția)
Salut roler roler buna ziua! sunt angajat la o firma de curatenie care presteaza servicii la un hypermarket.firma a dat faliment.pe data de 9.12.2010 am primit un ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca cu art.65 dan furnea dan furnea Mi s-a desfacut contractul de munca la data de 01.11.2009., de o societate privata din cluj-napoca, avind ca activitate c-tii si instalatii in c-tii. Eu sint ... (vezi toată discuția)