in 23.01.2009 am terminat preavizul concedierii prin desfintarea postului. Nu am primit salariul compesatoriu prevazut in ccm unic la nivel national. Este prea tarziu sa il cer acum? Nu am stiut pana astazi de aceasta compensatie.
mentionez ca sunt in somaj.
Revin la subiectul de mai sus. Am depus cererea la firma si mi-au spus ca imi vor da banii dar peste 2-3luni ca acum nu au. Este corect?
Puteti sa-l cereti si acum. Termenul de prescriptie este de 3 ani de la nasterea dreptului (in cazul dvs., data incetarii contractului individual de munca).
Da, adresati-va societatii sa va comunice cand v-a platit salariul compensatoriu, sa va de-a dovada de plata/banii. Daca nu, reclamatii la ITM. Sunt obligati ca odata cu ultimul salariu sa va acode si aceasta compensatie, daca nu odata cu ultimul salariu cel putin in urmatoarele luni de zile.
anca55:
Din Codul muncii:
Art. 166. - (1) Dreptul la actiune cu privire la drepturile salariale, precum si cu privire la daunele rezultate din neexecutarea in totalitate sau in parte a obligatiilor privind plata salariilor se prescrie in termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescriptie prevazut la alin. (1) este intrerupt in cazul in care intervine o recunoastere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivand din plata salariului.
Salut
roler
buna ziua! sunt angajat la o firma de curatenie care presteaza servicii la un hypermarket.firma a dat faliment.pe data de 9.12.2010 am primit un ... (vezi toată discuția)