in 23.01.2009 am terminat preavizul concedierii prin desfintarea postului. Nu am primit salariul compesatoriu prevazut in ccm unic la nivel national. Este prea tarziu sa il cer acum? Nu am stiut pana astazi de aceasta compensatie.
mentionez ca sunt in somaj.
Revin la subiectul de mai sus. Am depus cererea la firma si mi-au spus ca imi vor da banii dar peste 2-3luni ca acum nu au. Este corect?
Buna ziua!
As vrea in primul rand sa multumesc atat d-nei anca55 cat si domnilor Tudor Valeriu si Gabriel Amironesei pentru ca au raspuns la solicitarea d-nei Ioana care a deschis acest topic.
Sunt in aceeiasi situatie ca si dansa si raspunsurile d-voastra m-au ajuat f. mult. Dupa citirea acestui forum am depus si eu o cerere pentru salariul compensatoriu la firma la care am lucrat si astept raspuns.
Buna ziua!
Am primit si eu concedierea conform art 65(1) din Codul Muncii, cu preaviz de 20 zile, pana pe 29.07.09.
Problema este ca, in 22.06.09 am primit o decizie de delegare pe o perioada de 29 zile delegare din Cluj in Bucuresti. Avand in vedere ca ulterior deciziei de delegare am primit concedierea, vreau sa-mi spuneti daca decizia de delegare se anuleaza sau nu.
Va multumesc.
In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
Prin urmare, este necesar sa se schimbe acea delegare ...
AM CASTIGAT BATALIA...:D
Buna ziua!
Am o veste buna...am fost contactata telefonic si anuntata ca maine trebuie sa ma prezint la fostul loc de munca sa-mi ridic SALARIUL COMPENSATORIU.=D>
Sunt fericita ca am reusit si asta datorita mesajelor d-voastra postate pe acest forum.M-au ajutat foarte mult.
Desi stiam despre acest drept dinainte sa fiu disponibilizata...nu am avut curaj sa cer ce mi se cuvine...firma era destul de mare, orasul mic... unde toata lumea se cunoaste cu toata lumea...si mi-era teama de consecinte...
Am, avut totusi tupeu sa stau doar 4ore/zi in preaviz..cu toate ca de la personal mi s-a spun ca nu e legal...
Sper sa reuseasca si altii...
Mult succes tuturor...
Multumesc tuturor...=D>
MITULINA:
Ar fi bine daca toata lumea ar fi informata si ar proceda ca dvs.
Ar fi evitate multe discutii, stari de nervozitate, stres, timp pierdut, bani cheltuiti degeaba etc.
In acelasi timp, cei care lucreaza in Resurse umane, la diferiti angajatori, sa fie bine pregatiti profesional si cinstiti si corecti atat fata de angajatorul care ii plateste cat si fata de salariati.
Salut
roler
buna ziua! sunt angajat la o firma de curatenie care presteaza servicii la un hypermarket.firma a dat faliment.pe data de 9.12.2010 am primit un ... (vezi toată discuția)