avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salut

buna ziua! sunt angajat la o firma de curatenie care presteaza servicii la un hypermarket.firma a dat faliment.pe data de 9.12.2010 am primit un preaviz(notificare) si spunea in felul urmator:"9.12.2010-22.12.2010 lucrati conform programului...." .23.12.2010-05.01.2011 este perioada care vi se pune la dispozitie in vederea cautarii unui nou loc de munca,cu mentiunea ca in data de 05.01.2011 ora 12:00 va veti prezenta la sediul firmei...unde vi se va inmana decizia de concediere.....se mai spune de un salariu compensatoriu....dar nu ne da salariul compensatoriu daca nu venim de pe data de 22 pana pe 05 la munca....spunand ca pe 05 ne preia o alta firma .e normal sa vin la munca in aceasta situatie ? va rog sa raspundeti multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:48, 24 Decembrie 2010
1. Da , este normal sa veniti la munca ... in perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în conditiile stabilite de angajator.

2. Potrivit CCMN, la încetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
Prin urmare, veti benficia de plata salariului compensatoriu.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere la terminarea concediului pt.ingrijire copil serbananca2000 serbananca2000 Cum se poate concedia o mamica care s-a intors dupa concediul de ingrijire copil de pana la 2 ani? Salariata va beneficia de indemnizatie de somaj? Ce acte ... (vezi toată discuția)
Concediere ingrid deac ingrid deac as dori sa stiu in cazul in care sunt concediata dintr-un loc de munca(privat)unde am lucrat 30 de luni de zile,mi se cuvine si salariul compensatoriu si pot ... (vezi toată discuția)
Care e prima zi de munca dupa concediu maternal crysstyna22 crysstyna22 sunt in concediu maternal iar pe 29 copilul implineste 2 ani ,va trebui sa incep pe 29 munca sau pe 30,deoarece sefa mi-a zis sa lucrez de pe data de 29 si ... (vezi toată discuția)