Buna seara.
Doresc sa achizitionez un teren pentru constructie imobil ipotecat la banca. Avand imprumuturi la banca nu pot prelua inca un imprumut si sa platesc alte rate. M.am inteles cu vanzatorul ca imprumutul ramane pe numele lui iar eu voi plati direct la banca ratele lunare in contul lui de rate pana la stingerea imprumutului. Intrebarea mea este, ce acte notariale pot face pentru siguranta mea. Ratele urmeaza sa fie platite lunar de mine in urmatorii 5 ani dupa care terenul imi revine de drept.As vrea sa am acte notariale bine structurate incat sa nu am probleme la final. Sa nu ma trezesc ca am platit o valoare si sa nu pot intra in posesia terenului.
Multumesc anticipat.
In functie de disponibilitatea partilor implicate in aceasta operatiune juridica puteti intocmi mai multe tipuri de acte (de la un contract de vanzare pana la orice forma de subrogatie personala si chiar un contract de imprumut), insa cel mai important este sa vedeti care este pozitia bancii, dat fiind ca este probabil creditorul ipotecar cu rang superior.
Acum, dpmdv, este posibil ca banca sa vrea sa se opuna si sa o si faca, in conditiile in care a stipulat si vreo clauza cu privire la acest aspect in contractul cu debitorul sau (vanzatorul dvs.), si asta datorita faptului ca dvs. vreti sa construiti pe terenul respectiv, fapt care va complica regimul juridic al acestuia, in detrimentul bancii.
Pentru a solutiona aceasta problema, va recomand consilierea unui jurist, iar daca vreti sa o rezolvati cu "forte proprii" primul pas este sa mergeti la banca sa vedeti opinia lor si apoi la notar sa stabiliti ce tip de act veti face. Va repet, nu exista un tip de act juridic dedicat situatiei dvs., ci exista o sumedenie de posibilitati mai bune/sau mai putin bune, dar care in final sa conduca la aceeasi rezolvare.
Nu doresc sa construiesc pe acel teren pana cand ratele nu se vor stinge si va fi ridicata ipoteca.Temerea mea este aceea, de a nu plati proprietarul integral datoria pe parcursul acestor 5 ani de rate fara stirea mea si sa-l instraineze altei persoane. Se va consemna la cartea funciara tipul de act notarial intocmit intre vanzator si cumparator?
Se va consemna la registrul funciar dreptul dobandit (fie real, fie de creanta) prin tipul de act juridic incheiat. Am inteles si temerea dvs., caci tocmai asta este obiectul discutiei - cum sa faceti sa nu pierdeti si banii si terenul.
Ridicare ipoteca
79Cristina
Buna ziua,
Am cumparat o casa cu un avans de 10000€ si am agreat cu vechiul proprietar sa platim diferenta direct catre el, in rate lunare de 500€. Pe ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren
Sandokan20
Buna seara , recent am cumparat un teren .Problema mea e urmatoarea eu m.am inteles cu cel de la care am cumparat o suprafață mai mica fata de ce a iesit in ... (vezi toată discuția)