avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ridicare ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ridicare ipoteca

Buna ziua,

Am cumparat o casa cu un avans de 10000€ si am agreat cu vechiul proprietar sa platim diferenta direct catre el, in rate lunare de 500€. Pe suma ramasa de plata s-a pus ipoteca in favoarea vechiului proprietar. Va rog sa imi spuneti daca la finalul ratelor, pentru ridicarea ipotecii trebuie sa existe dovada de la banca cum ca ratele s-au platit prin banca sau daca vechiul proprietar poate intocmi o cerere de ridicare a ipotecii dupa ce s-a platit toata suma, direct in mana proprietarului, luna de luna, dovada fiind trimisa prin poze cu suma platita, pe mail - vechiul proprietar face poza si o trimite noului proprietar ; se specifica numarul ratei, suma platita si diferenta ramasa pana la stingerea datoriei.

Va multumesc!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 06:17, 20 Mai 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa ce achitati ultima rata, vanzatorul trebuie sa dea o declaratie notariala ca a primit pretul integral.
In baza acestei declaratii, se va radia ipoteca de la Cartea Funciara. Alte dovezi, poze si chitante nu au mare relevanta.
Au si acelea in caz ca vanzatorul se razgandeste si nu mai recunoaste sumele primite in numerar si o sa trebuiasca sa va adresati instantei...
Cel mai ok ar fi sa platiti prin banca si sa treceti la Detalii ce reprezinta suma ( rata pe luna... conform contract v-c nr....).

Acum poate toate sunt ok cu dumnealui dar nu strica sa aveti ceva dovezi de plata in caz ca intervine ceva...
Multumesc pentru raspuns, asa cum am zis la fiecare rata primesc dovada pe mail.
Ipoteca nu se radiază pe baza unor mailuri... ele vă sunt de folos doar dacă fostul proprietar nu recunoaște că ați plătit și ajungeți în instanță.
La Cartea Funciară aveți nevoie de declarația despre care v-a scris @raluk0207 mai sus. În ea scrie cam așa:
1. La data de_ am primit de la cumpărătorii_ și_, restul de preț în sumă de ......... conform celor agreate prin contractul de vânzare autentificat sub nr._ /_ de ......

2. În consecință, prețul stabilit conform contractului de vânzare autentificat sub nr._ /_ de ......... a fost achitat integral.

3. De la data prezentei nu mai am niciun drept și nicio pretenție asupra imobilului descris mai sus.


Discutați de-acum cu omul și chemați-l la notar pentru plata ultimei rate, nu poate fi prea scump ținând cont că mai aveți de dat doar 500 de euro. Altfel e posibil să umblați după el că nu mai are chef/timp să-și bată capul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament ipotecat Evelyne31 Evelyne31 Buna ziua, As vrea sa intreb cum se poate proceda in cazul in care vreau sa cumpar un apartament care este ipotecat. Ce acte trebuie sa imi aduca ... (vezi toată discuția)
Apartament platit integral receptionat cu ipoteca!? ncis ncis Am cumparat un apartament de la dezvoltator(Sido Union), In contractul de vanzare notarul specifica faptul ca eu cumparatorul voi plati vanzatorului, pretul ... (vezi toată discuția)
Dovada incasare vanzare imobil Monica02 Monica02 Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de textul : Restul de pret in suma de 35.000EUR (treizecisicincimiieuro), va fi virat pe baza ... (vezi toată discuția)