avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act donatie

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:

Tatal meu impreuna cu sotia lui detine un teren.
Vrea sa il imparta si sa ne dea la toti (2 copii din partea tatalui si 1 din partea sotiei) in mod egal cate o bucata prin act de donatie ca ar fi mai ieftin si din alte motive.

Intrebare: Intentionez sa construisc o casa pe acest teren; pot sa am probleme mai tarziu?

Multumesc
S
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 16:47, 25 Iunie 2009
nu , din moment ce primiti toti in mode egal.
Sfatul meu este sa se faca o parcelare a terenului apoi sa vanda fiecaruia partea ce considera ca i se cuvine.
Din punctul de vedere juridic este mult mai avantajos sa-mi urmati sfatul iar ca pret donatia se apropie de vindere.
Notarul va poate lamuri mai mult.
Multumesc pentru raspunsuri.

Tocmai asa vrea sa faca: sa imparta in parcele terenul dar el zice ca a fost la notar si il sfatuieste sa faca act de donatie.
Sa se duca la alt notar din circumscriptia aceleiasi Curti de Apel.
Eu as face mai intai un act de dezmembrare,luand legatura cu un expert,dupa care as incheia contractul de vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica mi-a donat 1/2 din casă și o suprafață din grădină, dar copiii ei nu sunt de acord cu ce am primit și nu mă lasă să-mi fac casă acolo. cum aș putea să obțin bucata mea de teren? diana2482 diana2482 Am facut contract de donatie cu bunica si am primit jumate din casa si o suprafata de 1260mp de teten din gradina unde mai au si cei 4 copii ai ei teren.Eu as ... (vezi toată discuția)
Succesiune - unul dintre succesori are stabilita curatela roberta123 roberta123 Buna ziua Ma intereseaza care sunt pasii ce trebuie urmati in situatia dezbaterii mostenirii in urmatorul caz: La succesiunea dupa parinti sunt chemati 3 ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza pentru iesirea din indiviziune? BogdanGradinaru BogdanGradinaru suntem 4 proprietari ai unui teren. cum se procedeaza pentru iesirea din indiviziune. terenul are cadastru si stiu ca trebuie facuta dezmembrarea pentru ... (vezi toată discuția)