avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren Intravilan fara racordare la energie electrica!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren Intravilan fara racordare la energie electrica!

Buna ziua
Am cumparat un teren extravilan acum ceva ani de zile. Intre timp primaria l-a declarat intravilan. Eu m-am hotarat sa construiesc acolo o hala de depozitare singura problema este ca nu am curent electric acolo. Cel mai apropiat punct unde este curent, de joasa tensiune, se alfa la aproximativ 450 m de mine. Prin fata terenului trece curentul electric insa este o linie de medie tensiune.
M-am interesat la o firma de specialitate din zona si mi-a spus ca exista doua variante:
1. daca suport eu costurile (care ajung la 11000 euro)
2. Intelegere cu primaria ca sa electrifice zone.

Intrebarea mea este:
Exista vreo lege sau altceva care sa constranga primariile care au zone cu intravilan neelectrificate sa execute aceste lucrari?
Eu am vorbit cu vecinii din zona si si ei sunt deacord sa fie tras curentul.

Nu mi se pare normal ca eu sa platesc acelasi impozit pe teren ca si cel care beneficiaza de curent.
Va multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 09:07, 22 Aprilie 2015
În ce sens sunt de acord vecinii-
-există linii trase de-a lungul unui drum de acces, pe care circulă toți
-sau sunt și ei în aceeași situație ca d-voastră în sensul că nu au energie electrică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colectare si tratare deseuri periculoase si nepericuloase BlueOrange BlueOrange Buna ziua, Desi am lucrat ceva vreme in domeniul \"reciclarilor\", sunt multe situatii cu care nu m-am intalnit si am de invatat foarte multe asa ca orice ... (vezi toată discuția)
Stâlp electric de joasa tensiune pe proprietate privată, teren intravilan. Danpuma Danpuma Buna seara . In noiembrie 2022 am devenit propietarul unui teren intravilan. După măsurători și trasarea limitelor am constatat că un stâlp electric de ... (vezi toată discuția)
Stâlpi de tensiune electrica înaltă în spatele casei Alyalexander1234 Alyalexander1234 cum pot ajunge la un dialog cu distributie curent electric oltenia in legatura cu cei 3 stalpi de inalta tensiune care trec prin spatele casei. Cum am putea ... (vezi toată discuția)