avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua!
Tatal meu a decedat, el se afla la a doua casatorie dar nu mai are alti copii, eu fiind singurul lui copil. El avea in proprietate un teren arabil, mostenit de la parintii lui. Intrebarea mea este daca, actuala sotie are drept de mostenire la acel teren, tinand cont ca nu este un bun realizat in timpul casatoriei cu ea si daca ea imi poate interzice mie accesul la acel teren? ( am vrut sa plantez ceva acolo si nu mi-a dat voie sa intru spunandu-mi ca nu am acte, dar ea are???? mentionez ca nu am facut succesiunea , au trecut decat 2 luni de la decesul tatalui).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:11, 21 Aprilie 2015
La mostenire veniti atat dvs cat si sotia. Dvs ati acceptat succesiunea in termenul de optiune succesorala de un an de la deces? sau ati facut acte de acceptare tacita? Ati platit impozit pe bunuri? Ati suportat cheltuieli de inmormantare? Sotia tatalui a acceptat succesiunea sau a platit impozite?
nu a trecut un an de la deces, au trecut 2 luni. nu a avut loc nicio succesiune pana in prezent
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2015
PANTOIANU, utilizator
Mergeti si dezbateti succesiunea la un notar de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu.
Da, mergeti la notar ca este mai ieftin daca mergeti acum repede.
La instanta oricum nu aveti cum sa ajungeti daca sunteti unic mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea unui teren arabil - mai multi mostenitori Isleman Isleman O sa incerc sa explic cat mai simplu . [b]Mostenirea[/b] : un teren de 2 HA arabil in zona rurala. [b]Proprietarul[/b] :decedat in 2008. Terenul a fost si ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata dupa tata IMAG IMAG Buna ziua. Tatal meu a decedat acum 1 an si jumatate. Au ramas 5 copii din 3 casatorii: 1 din 1-a, 3 din a 2-a, 1 din a 3-a. Pe fratii din prima si a treia ... (vezi toată discuția)
A murit tatal meu si am fost sa iau certificatul de deces de ... Sever Simion Sever Simion A murit tatal meu si am fost sa iau certificatul de deces de la evidenta populatiei din oras ca sa il ingrop. Ei, in mod smecheresc si abuziv, mi-au luat ... (vezi toată discuția)