avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz plata salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz plata salariu

Buna ziua,sunt din Bucuresti si am fost pus intr-o asemenea situatie dificila pentru prima data in viata mea.Am inceput lucrul la o firma din Giurgiu la 1 Martie,ca sofer de camion pe comunitate.Aici am hotarat un salariu fix,lunar,iar la vreo saptamana dupa ce am ajuns in Viena,unde aveau masinile,fiul patronului(el stapanea acolo) a hotarat sa ma plateasca la km.Deoarece nu puteam fi platit la fel cu cei vechi in firma iar cei de la Giurgiu nu stiusera ce conditii sa-mi propuna.Bineinteles ca au inceput sicanele atunci cand nu am fost de acord.Mi-a dat o parte din bani in mana de-a lungul celor 6 saptamani lucrate,nu a vrut sa-i bage in card,iar acum cand am ajuns acasa nu mai vrea sa-mi mai dea restul deoarece nu am reusit sa ajung la nivelul celor ,,fideli'' firmei.Cei fideli erau plini de amenzi si de accidente si erau complet indatorati la el.Eu nu am lovit nici camionul nici remorcile,nu am luat nicio amenda,in schimb am reusit sa-mi stric cardul tahograf nerespectand programul (pus tot de el,ca raspunde el,ca plateste el vreo eventuala amenda) Acum nu stiu cum sa mai scot banii de la el fiindca e munca mea si ii merit.Unde sa ma duc sa il pun bine de tot ?
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2015
grigorescu_daniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:46, 27 Aprilie 2015
Art.40 alin.2 C.mun.:
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
....

Prin urmare, neplata drepturilor salariale poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.

- unei proceduri de mediere.
Buna ziua,

Aveti contract de munca? Ce este stipulat in acesta?

Daca este stipulat ceea ce sustineti dvs, atunci il puteti da in judecata pe angajator pentru neplata depturilor salariale.

Succes,
Puteti face o reclamatie la ITM local sau,actiune civila in pretentii la instanta de judecata competenta potrivit art.268(1)c) din Codul Muncii.
1170 lei
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2015
grigorescu_daniel, utilizator
Nu conteaza cuantumul salariului trecut in c.i.m., aveti postate anterior cele trei modalitati prin care va puteti recupera drepturile salariale restante.

Aveti grija , pe viitor, ca plata la km este nelegala.
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz Constantin Popovici Constantin Popovici Am nevoie de sfaturi avizate in ce priveste situatia unei cunostine care lucreaza ca sofer pe comunitate si care si-a gasit un loc de munca mai bun la alta ... (vezi toată discuția)
Reclamatie itm papickads papickads Buna ziua, Lucrez de 7-8 luni de zile ca sofer profesionist international , la o firma care nu vrea sa imi faca angajare. De 1 luna de zile figurez ca ... (vezi toată discuția)
Salariu Gaby iuly bianca nica Gaby iuly bianca nica Mai o intrebare eu primesc doar diurna in euro dar salariul de baza ce scrie pe contractul de munca nu .Ce trebuie sa fac sa imi pot recupera si salariul de ... (vezi toată discuția)