avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe si impozite pentru composesorat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe si impozite pentru composesorat

Tatal meu a fost membru al unui composesorat, atribuindu-i-se o suprafata de padure. A decedat acum 11 ani. Am facut demersurile pentru a obtine un certificat de mostenitor, atat pentru mine, cat si pentru fratele meu. In afara taxei notariale . mi s-a cerut plata unei taxe de 1% din valoarea padurii drept impozit. Avand in vedere ca padurea este proprietate in "devalmasie" (composesorat) , de ce trebuie sa platesc impozit pentru un bun al carui proprietar de drept nu sunt (il avem numai in folosinta?) Daca padurea este propriteatea composesoratului (acesta are personalitate juridica si deci si titlul de proprietate) inseamna ca si-a platiti impozitele si taxele necesare constituirii. Este vorba de o dubla impozitare?

Alte discuții în legătură

Rog ajutor - asociatie composesorala dascalescu_c dascalescu_c am si eu o intrebare va rog daca se poate sa ma ajutati. tatal meu este membru intr-o asociatie composesorala.....si recent a fost cumparat un teren ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune galaoan galaoan Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie. Dupa moartea bunicilor mei, din partea mamei, cei 10 frati ai mamei au mostenit 1 ha de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate padure dmihai2013 dmihai2013 Buna ziua, In anul 2008 a fost eliberat un titlu de proprietate pe o suprafata de 51,1838 hectare de padure , titlul este emis pe numele tatalui bunicii mele ... (vezi toată discuția)