avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

PENSIE ALIMENTARA

Am divortat acum 7 ani in Bucuresti ,acum as dori sa redeschid cazul pentru actulizarea pensiei alimentare insa m-am mutat in Brasov ,intrebarea este pot face lucrul acesta aici sau trebuie tot la acelasi tribunal?
La instanța de la domiciliu pârâtului, ca regulă generală, dar mai există o competență teritorială alternativă. Astfel, se poate introduce și la domiciliul reclamantului conform art. 113, alin. 1, pct. 2, cod proc. civilă. În concluzie, puteți introduce și la Brașov.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
Adrian ALBU, Avocat
Buna seara ,
Ce documente sunt necesare pentru dosar ?

Multumesc anticipat !
Cerere, taxa de timbru în valoare de 20 lei, precum și copii după următoarele acte: sentința civilă prin care s-a stabilit actuala pensie de întreținere, CI, certif nastere copil. Aveți în vedere ca cererea să conțină elementele prevăzute la art. 194 cod procedura civila.
Competenta este judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati dumnneavoastra.( legiutorul , in materie de pensie de intretinere, a instituit competenta teritoriala alternativa).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necompetenta teritoriala petrea.manuela petrea.manuela Buna ziua. Cum as putea sa am sanse ca un proces de MARIRE PENSIE ALIMENTARA sa se judece la Bucuresti- domiciliul meu si al minorei de 3,4 ani ...si nu la ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie intretinere minor cristyna2010 cristyna2010 Am divortat in 2004 si m-am mutat in Bucuresti.(fostul meu sot are domiciliul in alt oras).Intrebarea mea este unde trebuie sa depun cererea de recalculare a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara VaidaMaria VaidaMaria Daca la divort am cazut de comun acord asupra cuantumului pensiei alimentare, pe viitor la o majorare de salariu se poate cere in instanta recalcularea ... (vezi toată discuția)