avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Necompetenta teritoriala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Necompetenta teritoriala

Buna ziua. Cum as putea sa am sanse ca un proces de MARIRE PENSIE ALIMENTARA sa se judece la Bucuresti- domiciliul meu si al minorei de 3,4 ani ...si nu la BRASOV- domiciliul tatalui
care si la procesul de incredintare a invocat mutarea dosarului de la Tribunalul Bucuresti la Tribunalul Brasov pe motiv de necompetenta teritoriala>?
Conform dispozitiilor art 113 din noul cod de procedura civila este instituita o competenta teritoriala alternativa la domiciliul creditorului reclamant(ADICA LA DOMICILIUL DVS),im cererile referitoare la obligatia de intretinere.succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara andrei2001 andrei2001 Am divortat acum 7 ani in Bucuresti ,acum as dori sa redeschid cazul pentru actulizarea pensiei alimentare insa m-am mutat in Brasov ,intrebarea este pot face ... (vezi toată discuția)
Necompetenta teritoriala Ale80 Ale80 Buna ziua, Am un dosar civil, in care doi judecatori au pasat dosarul de la unul la celalat, ultimul pasandu-l cu totul la alta judecatorie (alt ... (vezi toată discuția)
Dosar majorare pensie alimentara loredanamateescu loredanamateescu Buna dimineata, As putea depune un dosar de majorare pensie alimentara la judecatoria orasului de care apartin acum avand in vedere ca tatal copilului se ... (vezi toată discuția)