avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca incetat fara instiintare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca incetat fara instiintare

Revin cu o alta problema si multumesc anticipat pentru eventuale raspunsuri:firma isi suspenda activitatea pt. un an,schimba numele si sediul social,anunt la 1 februarie ca nu ma mai prezint la servici (motivul fiind neplata salariului),fac demersuri telefonice pentru lamurirea situatiei,merg la ITM pe 21 aprilie pentru a ma lamuri care este situatia mea ca angajat luind in calcul ca nu am fost notificata in legatura cu vreo decizie luata in privinta contractului meu de munca si, constat cu stupoare ca mi s.a incetat C.M.ul inca din data de 6 ianuarie fara stiinta mea.Sun contabila care.mi spune ca ea nu mai are nici o treaba cu firma ...noua,iar dupa ce am reclamat faptul ca incetarea s.a facut fara un preaviz si fara semnatura mea pe decizia de incetare,insista sa ma duc la ITM,pentru ca a avut loc o anulare a incetarii pe care, cu siguranta, doamna de la ITM nu a vazut.o.Revin la ITM si constat ca mi s.a facut anularea incetarii cu aprilie, fix in ziua in care am vorbit cu contabila.Si..acum intreb si eu:modificam in Revisal..asa ca la piata?Mi s.a anulat incetarea, si acum figurez ca fiind angajata la o firma care nu mai exista!Ce statut sa inteleg ca am si cum se incadreaza fapta contabilei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:47, 22 Aprilie 2015
Daca s-a facut o eroare in REVISAL, atunci orice corectie a erorilor survenite in completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunostinta de acestea.

Prin urmare, fapta angajatorului, in opinia mea, s-ar incadra la completarea registrului cu date eronate (art.9 alin.1 lit.e din HG 500/2011).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea aceluiasi salariat dupa incetare cu acordul partilor bvr bvr Buna ziua! Doresc sa va prezint o situatie ma rar intalnita, dar si sa va cer un sfat. Unul din salariatii firmei a depus ieri, 05.06.2014 cerere de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pe revisal supreme.house supreme.house buna ziua, am inchis din greseala la itm pe revisal 4 contracte,adica am selectat gresit luna cu care inceteaza, cum fac sa modific luna sau anulez incetarea, ... (vezi toată discuția)
Introducere data încetare cim gresit Andra3030 Andra3030 Bună ziua, am introdus din greșeală încetarr cim cu data de 05.12.2018 și trebuia sa introduc inetare cim cu 06.12.2018. Se mai poate face ceva în acest ... (vezi toată discuția)