avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... obligatie plata CASMB si ANAF daca locuiesti in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

obligatie plata CASMB si ANAF daca locuiesti in strainatate

Buna ziua,

Incerc sa aflu daca cetatenii romani, rezidenti in Romania, dar care locuiesc in strainatate sunt obligati sa plateasca asigurarile de sanatate.
Am scris un email la CASMB si mi-au raspuns ca in baza legii 95/2006, atata timp cat se păstrează domiciliul in Romania, exista obligația plății contribuției de sanatate pe teritoriul României. Eu nu am platit din Iunie 2012 cand am plecat din tara si as vrea sa stiu cum as putea sa procedez daca vreau sa reiau plata asigurarii de sanatate si sa reintru in sistem.
As vrea sa ma lamuresc si cu plata impozitului pe venit pentru persoanele care locuiesc si muncesc in strainatate, fiind rezidenti in Romania. Stiu ca exista o Convenție de evitare a dublei impuneri încheiata de România si alte state (atunci cand același venit obținut este impozitat de doua state). Nu stiu daca se refera la angajator roman sau strain sau nu are importanta.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ROR2015 , utilizator 09:16, 22 Aprilie 2015
Incearca asta :
[ link extern ]
Multumesc, voi accesa site-ul. Am uitat sa precizez ca nu sunt in Europa, ci in Asia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri i_simina i_simina Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Impozit nerezident alexandru08 alexandru08 Buna ziua! Am primit o factura de la un nerezident din Suedia. Nerezidentul mi-a prestat servicii de natura consultantelor. Aplic stopajul la sursa tinand ... (vezi toată discuția)